Ankaraan pettymykseen kauden Ykkösessä päättänyt KTP on tehnyt kaksi jatkosopimusta runkopelaajilleen.

Joukkueessa jatkavat keskikentän pohjalla hyviä otteita menneellä kaudella esittänyt Shane McFaul sekä hieman ylempänä häärivä Valeri Minkenen.

McFaul pelasi muutamaa ottelua lukuun ottamatta koko kauden, ja Minkenen siirtyi Kotkaan elokuun lopulla MYPAsta. McFaulin sopimus on kauden mittainen ja Minkenenin mallia 2+1.

– Shanen kohdalla tiedämme täysin mitä saamme. Hän oli menneellä kaudella koko sarjan ehdotonta eliittiä. Yhdessä Vallun kanssa he ovat iso osa meidän keskikenttäpelaamista tulevalla sarjakaudella, päävalmentaja Sami Ristilä toteaa.

Kauden loppupuolella joukkueeseen liittynyt paluumuuttaja Minkenen oli taasen osoitus kotkalaisten kannattajien omistautumisesta seuraan.

Kun mahdollisuus ”Vallun” siirtymiseen MYPA:sta ilmaantui, kannattajat ottivat asian heti omakseen ja mahdollistivat panoksellaan pelaajan paluun.

Minkenen itsekin oli otettu eleestä ja pelasi kauden kannattajille perinteisesti varatulla numerolla 12.

Vallu on kotkalaisille entuudestaan tuttu, sillä hän pelasi FC KooTeePeen riveissä mainion kauden vuonna 2013, ollen joukkueensa ehdottomia runkopelaajia ja viimeistellen 8 osumaa.

– Vallun rooli oli hieman erilainen päättyneellä kaudella ja se vaikutti hänen pelaamiseensa. Lisäksi hyppääminen seurasta toiseen kesken kauden ei ole pelaajalle ihan helppoa. Tulevaisuudessa pyrimme saamaan taas sen potentiaalin esille, mitä hänessä on, Ristilä toteaa.