Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla FSV Frankfurtin joukkueessa pelaava Joni Kauko on kuluvalla kaudella joutunut toistaiseksi tyytymään vaatimattomaan vastuuseen pelikentillä.

Suomen A-maajoukkueryhmäänkin kuuluva Kauko, 24, on esiintynyt kahdeksan kertaa Frankfurtin kokoonpanossa kauden 13 ottelussa. Avaukseen turkulainen on päässyt vain kolmesti, ja peliaikaa on kertynyt yhteensä vain reilun 300 minuutin verran.

Keskikenttämies on syystäkin pettynyt tällä kaudella saamaansa vastuuseen, sillä viime kaudella hänen saamansa luotto saksalaisjoukkueessa oli täysin eri tasoa. Kauko pelasi avauskaudellaan kaikkiaan 27 ottelussa, joista 26 avauksessa.

– Aluksi pelasin pari peliä putkeen ja sitten tuli pieni loukkaantuminen. Pääsin toivuttuani taas pelaamaan ja pelit menivät hyvin, mutta jostain syystä peliaikaa ei ole nyt tullut juuri kuin pelien lopussa, Kauko kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Kauko on toista mieltä Frankfurtin päävalmentajan Benno Möhlmannin kanssa siitä, pitäisikö hänen mahtua joukkueen avauskokoonpanoon.

– Näen, että minun pitäisi pelata koko ajan ja uskon, että sen paikan vielä otan, Kauko sanoo päättäväisesti, ja jatkaa:

– Jos niin ei käy, niin sitten pitää miettiä ja katsoa uusia maisemia. Se on selvää. Ei tämä tilanne missään nimessä tyydytä. Viime vuonna näytin jo, että pystyn tällä tasolla pelaamaan ja tunnen, että itse ansaitsen enemmän kuin istua penkillä.

Kaukon ohella myös koko Frankfurtin joukkueelle kuluva kausi on ollut haastava. Joukkue on saalistanut 13 ottelusta vain 15 pistettä, ja sen päästettyjen maalien määrä (22) on koko 2. Bundesliigan kolmanneksi suurin.

– Vaikea kausi ollut tähän asti. Ollaan pelattu välilä hyvin ja välillä huonommin. Nyt parissa viime pelissä ollaan saatu jujusta kiinni ja saatu tuloksia aikaan. Pikkaisen alkaa lähtemään koneet käyntiin, mutta peli ei ole vielä hyvää, Kauko selittää.

Kauko siirtyi FSV Frankfurtiin kesällä 2013 FC Lahdesta. Sitä ennen hän pelasi Veikkausliigaa FC Interissä kaudet 2008-2012.