FC Inter on solminut jatkosopimukset neljän nuoren pelaajansa kanssa. Vuoden jatkon ovat allekirjoittaneet Demba Camara, Solomon Duah, Aleksi Laiho ja Blend Miftari. Camaran, Duahin ja Laihon sopimuksissa on myös optio toisesta kaudesta.

Nelikon kokenein on 21-vuotias Duah, joka pelasi päättyneellä kaudella 24 Veikkausliigan ottelussa ja teki niissä viisi maalia. Yhteensä Kiteellä syntynyt Duah on pelannut 65 liigaottelussa.

Pääasiassa hyökkäyksen laidoilla pelaava Duah siirtyi Interiin HJS:sta vuonna 2008. Interin päävalmentaja Job Dragtsma näkee Duahin parantaneen otteitaan tänä vuonna.

– Solomon on saanut peliaikaa tasaisesti, ja hänellä on täydet mahdollisuudet nousta liigapelaajien parhaimmistoon. Jo tämä vuosi oli monella tapaa parempi kuin aiemmat vuodet. Hän on erittäin nopea ja seuraava askel hänelle on kehittää fysiikkapuolta, Dragtsma kertoo.

Duahin tapaan 21-vuotias Aleksi Laiho on kuulunut edustusjoukkueen rinkiin jo pitkään. Viime vuonna 16 kertaa liigaottelussa pelannut Laiho kärsi tänä vuonna loukkaantumisista ja pelasi liigassa lopulta vain kahdesti. Odotukset ensi kaudelle ovatkin korkeammalla.

– Aleksi loukkaantui maaliskuussa ja palasi kokoonpanoon ensimmäisen kerran vasta kesäkuun lopussa. Pitkän poissaolon jälkeen on aina vaikeaa päästä vauhtiin, mutta nyt hänellä on mahdollisuus jälleen ehjään harjoituskauteen ja siten isommille peliminuuteille, Dragtsma kommentoi keskikenttäpelaajan tilannetta.

Hyökkäyspään pelaajista Guineassa syntynyt Demba Camara ja kosovolaislähtöinen Blend Miftari pääsivät tänä vuonna aiempaa enemmän edustusjoukkueen mukaan muille tulleiden loukkaantumisten avulla.

Sekä vielä 18-vuotias Miftari että jo 19 vuotta täyttänyt Camara ovat ensi vuonna liian vanhoja juniorisarjoihin, eivätkä he Dragtsman mukaan enää sinne kuuluisikaan.

– Molempien täytyy saada ensi kaudella säännöllistä peliaikaa miesten sarjoista, oli se sitten liigassa tai alemmalla sarjatasolla. Blend pääsee maalintekopaikoille hyvin, mikä on tietenkin tärkeää hyökkääjälle. Sellaista kun on vaikea harjoitella, jos se ei ole luontaista. Demba taas on harjoitellut tosissaan vielä melko vähän aikaa ja pystyy parantamaan jo perusominaisuuksiaan hiomalla, valmentaja arvelee.

Kaikki neljä jatkosopimuksen tehnyttä pelaajaa ovat nousseet Interin edustusjoukkueeseen seuran juniorijoukkueiden kautta.