Suomalais-brasilialainen yhteistyö jatkumassa – ”Jos selviät Suomessa, selviät missä vain”

© Kuva: Getty Images

MYPA teki viime kaudella yhteistyötä brasilialaisen huippuseura Fluminensen kanssa. Yhteistyölle on luvassa jatkoa myös ensi kaudella, sillä molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä tämänvuotiseen antiin.

Yhteistyön seurauksena MYPA:ssa pelasivat viime kaudella Kassiano Soares, Leandro Motta sekä joukkueen paras maalintekijä Stefano Pinho.

– Olemme alustavasti sopineet yhteistyön jatkosta ja muutaman päivän sisään ratkeaa missä muodossa. He ehdottavat meille alustavasti 3-4 pelaajaa ja sitten käymme heitä läpi ja mietimme mille pelipaikoille tarvitsemme vahvistuksia, MYPA:n toiminnanjohtaja Marco Manso valottaa.

Manson mukaan yhteistyön onnistumisia ei mitata vain jalkapallokentällä vaan myös sen ulkopuolella.

– Kyse ei ole vain siitä miten pojat pelaavat, vaan kyse on suuremmasta mittakaavasta. Molemmat osapuolet ovat olleet tyytyväisiä yhteistyöhön. Pojat pelasivat uudessa maassa ja oppivat englantia, oppivat kuria asuessaan pois kotoa, ja jos selviät vuoden Suomessa, selviät missä vain, Manso heittää.

– Saimme Fluminensesta palautetta siitä kuinka pojat ovat kasvaneet ihmisinä paljon, joten ei ole mitään syytä olla jatkamatta yhteistyötä, jatkaa Manso.

Viime kauden pelaajista erityisesti seitsemän maalia tehnyt Pinho olisi MYPA:n toivelistalla myös täksi kaudeksi.

– Toivomme saavamme hänet takaisin, mutta se riippuu paljon myös siitä myykö Fluminense hänet vai ei.

MYPA:lla on ensi kaudeksi seitsemän pelaajasopimusta. Lähtijöiden listakin talousvaikeuksista kärsivällä seuralla pitkä. Mm. viime vuosien maalitykki Pekka Sihvola jättää Myllykosken taakseen.