AC Oulu ja laitapuolustaja Antti Peura ovat solmineet kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Sopimus pitää sisällään myös option kaudesta 2017.

Joulukuussa 30 vuotta täyttävä ”Pena” siirtyy AC Ouluun kasvattajaseurastaan Rovaniemen Palloseurasta. Veikkausliigassa 77 kertaa esiintynyt Peura pelasi pitkään hyökkäävissä rooleissa, mutta kaudesta 2012 alkaen pelipaikka on vakiintunut puolustuslinjaan. RoPS:n lisäksi Peura on edustanut FC Santa Clausia ja FC YPa:a.

Peura on vahva ja nopea pelaaja, joka juoksuvoimaisena tukee mielellään hyökkäyksiä. AC Oulu odottaa Peurasta vastuunkantajaa sekä pelillisesti, että henkisesti.

– Hän on kokenut pohjoissuomalainen pelaaja, joka sopii pelitapaamme ja seuran imagoon loistavasti. Odotamme häneltä paljon pelillisesti, mutta myös johtajuutta kaivataan. Teimme pidemmän sopimuksen Antin kanssa ja se toimii jälleen esimerkkinä meidän pitkäjänteisestä työstä, AC Oulun manageri Timo Kalermo kommentoi seuran kotisivuilla hankintaa.

”Laitapuolustaja vahva kahden suunnan pelaaja

Päävalmentaja Rauno Ojanen ei peittele tyytyväisyyttään sopimuksesta.

– Meidän joukkueessa laitapuolustajan tulee olla vahva kahdensuunnan pelaaja. Puolustaminen on totta kai avainasia, mutta nykyjalkapallossa pelin avaaminen ja hyökkäyksien tukeminen ovat valtavassa osassa laitapuolustajien peliä.

Peuran sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa neljä pelaajasopimusta kaudelle 2015.