Laitapelaaja Otto-Pekka Jurvainen on allekirjoittanut yksivuotisen pelaajasopimuksen HIFK:n kanssa.

Puistolan Urheilijoissa jalkapallo-oppinsa saanut Jurvainen, 29, siirtyy HIFK:n riveihin PK-35 Vantaasta, jossa hän on pelannut kaudesta 2007 lähtien. Viime kaudella hän toimi joukkueensa kapteenina ja osui maalipuiden väliin neljä kertaa Ykkösessä.

– O-P on ennen kaikkea joukkuepelaaja, mistä merkkinä on ollut kapteeninnauha kädessä PK-35:ssa. Lisäksi hän tuo vasenjalkaisuutensa puolesta monipuolisuutta sekä erikoistilanneosaamista joukkueeseemme, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa HIFK:n kotisivuilla.

– O-P on dominoinut jo pitkään Ykköstä ja on hienoa, että hän palaa Veikkausliigakentille nimenomaan IFK:ssa. O-P on meille tuttu pelaaja vuosien varrelta ja hän sopii täydellisesti ”Honsun” pelisysteemiin, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä lisää.

Jurvainen on pelannut pitkän pelaajauransa aikana Veikkausliigassa kuusi ottelua HJK:ssa kaudella 2004. Sen lisäksi Jurvainen on edustanut Atlantista, Klubi 04:ää ja Käpylän Palloa ja viimeisimpänä PK-35 Vantaata, jossa hän pelasi 149 ottelua.

– Todella hieno homma, että tulee jalkapalloilijana hieman vanhemmalla iällä tällainen mahdollisuus. Minulla on pitkä tausta PK:ssa, ja nyt tuntui, että oli oikea aika saada uusia haasteita. IFK ja Veikkausliiga on ihan älyttömän upea mahdollisuus ja se oli paras vaihtoehto tässä vaiheessa uraani, Jurvainen sanoo HIFK:n sivuilla.

– Joukkueessa on paljon tuttuja pelaajia menneiltä vuosilta, joten tiedän melko tarkkaan millaisia pelaajia IFK:ssa on. Uskon tuovani joukkueeseen kokemuksen lisäksi sellaista pallovarmuutta ja hyvää meininkiä.

HIFK on julkaissut on nyt yhteensä yksitoista pelaajasopimusta. Henri Määtän mukaan HIFK tiedottaa uusista pelaajasopimuksista jälleen ensi viikolla.