Veikkausliiganousuun päättyneellä kaudella 2014 kahdeksan maalia Ykkösessä HIFK:lle iskenyt hyökkääjä Tuomas Mustonen on tehnyt seuran kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen ja pääsee nyt kokeilemaan kannuksiaan Veikkausliigassa.

– Unelmani on ollut pikkupojasta asti pelata liigassa. Odotin itse jatkoa, ja kun ’Honsu’ (päävalmentaja Jani Honkavaara) otti yhteyttä, niin kerroin heti olevani messissä”, Mustonen sanoo seuransa kotisivuilla.

– Mustonen on synnynnäinen maalintekijä, joka haistaa maalipaikat. Hän on iskenyt lähes sata maalia Kakkosessa ja oli jo viime kaudella joukkueemme toiseksi paras maalintekijä Ykkösessä, joten eiköhän mieheltä nähdä maaleja Veikkausliigassakin. Mude on oiva kirittäjä tulevalle ykköshyökkääjällemme, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä puolestaan kuvailee.

HIFK tiedottaa jälleen perjantaina uudesta sopimuksesta.

Mustosella kovat tehot alemmilla tasoilla jo pitkään

Mustonen, 29, oli kaudella 2012 Kakkosen eteläisen lohkon paras maalintekijä 20 osumallaan IFK:n tuoreen yhteistyöseura Gnistanin paidassa.

Mustosen henkilökohtainen yhden kauden maaliennätys on kuitenkin kaudelta 2011, kun FC Pohussa viisivuotiaana jalkapalloilun aloittanut maalipyssy nakutti upeat 23 osumaa Kakkosessa. Yhteensä hyökkääjänä pelaava Mustonen on takonut Kakkosessa kunnioitettavat 93 maalia.

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
Tuomas Mustonen jatkaa HIFK:ssa myös ensi kaudella #Veikkausliiga #HIFK #IFK #maalipyssy #mudeonkingi @mude03