Ilves saa kovan vahvistuksen takalinjoilleen, kun Samu Nieminen rahtaa muuttokuormansa Tampereelle. Viime kaudella Liettuan pääsarjaa FK Kruojan riveissä pelanneen pelurin kaulaan ripustettiin hopeinen mitali kauden päätteeksi. Avauskokoonpanon vakiomies kirjautti tililleen 25 ottelua tehden niissä 2 maalia.

Tammikuussa 23 vuotta täyttävä Samu on kolunnut myös kaikki juniorimaajoukkueet läpi pelaten niissä yhteensä 46 ottelua. Iästään huolimatta Samulla on kokemusta myös Veikkausliigasta JJK:n riveistä.

Kaudet 2009-2013 toivat tullessaan 55 ottelua Suomen pääsarjasta. Samu kirmaa kentälle ensi kaudella pelinumerolla 6.

– Samu on kookas (185 cm) ja kovaotteinen pelaaja sekä päällä erinomainen, ruoti Ilveksen valmentaja Keith Armstrong uutta suojattiaan seuran verkkosivuilla.

Tampere voitti liigastatuksen

Muutaman liigajoukkueen tarjouksen hylännyt puolustaja on innoissaan muutosta Tampereelle.

– Ilves tarjosi eri vaihtoehdoista parasta pakettia ja oli helppo laittaa nimi paperiin. Ja muutenkin kun on jutellut seuran henkilöiden kanssa, niin asiat on hoidettu loistavasti ja joukkue vaikuttaa todella kunnianhimoiselta, Nieminen kommentoi.

– Kun nimilistaa katsoo niin muu ei varmasti tyydytä kuin nousu Liigaan. Varmasti suurin yksittäinen syy miksi valitsin Ilveksen oli valmennus. Tämän valmennuksen alaisuudessa on hyvä mahdollisuus jälleen mennä myös omalla uralla eteenpäin.

Sopimuspelaajat: Mika Hilander, Gustav Långbacka, Antti Kuusinen, Antti Hynynen, Topias Järvelä, Tatu Miettunen, Tomi Petrescu, Lauri Ala-Myllymäki, Ibrahim Köse, Mika Lahtinen, Henri Malundama, Jaakko Juuti, Jaakko Rantanen, Jonne Hjelm, Heikki Aho ja Samu Nieminen.