Ruplan kurssin lasku ja Venäjän hankala taloustilanne on iskenyt myös Valioliiga-seurojen omistajiin. Arsenalin toiseksi suurin omistaja Alisher Usmanov sekä Chelsean omistaja Roman Abramovich ovat menettäneet satoja miljoonia vain muutamissa päivissä.

Venäjän valuutta on laskenut holtittomasti ja samoin on tullut myös alas venäläisten tuotteiden hinta. Näin raharikkaiden lompakosta on lähtenyt painoa.

Bloomberg.comin tilastoinnin mukaan Usmanov on menettänyt reilut 400 miljoonaa dollaria, kun Abramovichin tappiot ovat vähän alle 200 miljoonan dollarin kohdalla. Ja tässä puhutaan vain muutamien päivien syöksystä.

Usmanovilla on omaisuutta edelleen 13,4 miljardia dollaria. Summasta on tosin kuihtunut jo peräti 6,8 miljardia. Abramovichin omaisuudeksi on laskettu 12,8 miljardia. Chelsean omistaja on menettänyt hänkin ison palan omaisuudestaan, yhteensä 1,6 miljardia tämän vuoden aikana.