Espoossa aiotaan tehdä nopea paluu liigakartalle. Aiempi matka päättyi murheellisesti kabinettipelin jälkeen siihen viime vuoden lopulla, että Espoossa luovuttiin liigapaikasta ja pelejä jatketaan ensi kaudella Kakkosesta uuden yhteistyön siivittämänä.

Liigalisenssiä hallussaan pitänyt FC Honka ry purki viime kauden jälkeen yhteistyösopimuksen liigaseuran operatiivista toimintaa pyörittäneen Pallohonka Oy:n kanssa sopimusrikkomusten vuoksi.

Espoolainen Esport-yhtiö, joka pyörittää mm. paikallista urheiluhallia, oli valmis perustamaan oman seuraorganisaationsa liigaan. Se ei kuitenkaan pystynyt ottamaan vanhaa Pallohongan velkataakkaa niskaansa, mikä oli liigapaikan ehtona Palloliiton päätöksen mukaan.

Matka jatkuu Kakkosesta uusin kujein

Nyt Espoossa FC Honka ry:n ja Esportin yhteistyö alkaa Kakkosesta, tavoitteena palauttaa espoolainen jalkapallo Veikkausliigaan vuonna 2017 eli kahdella peräkkäisellä sarjanousulla.

Näin kerrotaan FC Honka ry:n keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa, mikä on otsikoitu ytimekkäästi ”Tahtotilana paluu liigaan vuonna 2017”.

– Miesten edustusjoukkueemme on monena vuonna tarjonnut meille huikeita urheilullisia elämyksiä. Tähän ketjuun on tarkoitus saada jatkoa. Tänään [14.1.2015] Esportin kanssa allekirjoittamamme sopimus tuo joukkueelle resurssit nousta sarjaporras kerrallaan takaisin sinne, minne se mielestämme kuuluu.

– Edustusjoukkueen yhteistyötä suuren kentän akatemiajoukkueiden kanssa tiivistetään ja uutta reservijoukkuetta ryhdytään nostamaan korkeammille sarjatasoille. Seuran akatemiajoukkueet jatkavat itsenäisinä toimintaansa.

Kakkosessa ensi kaudella pelaava edustusjoukkue jatkaa tutulla nimellä ja väreillä.

– Edustusjoukkueen sarjanimi on edelleen FC Honka, se pelaa Tapiolan urheilupuiston nurmella tutuissa väreissä ja oma logomme rinnuksessa. Joukkueella tulee olemaan vahva honkalainen identiteetti.