Liverpool vahvisti perjantaina verkkosivuillaan, että seuran kulttipelaaja Steven Gerrard jättää joukkueen kuluvan kauden jälkeen.

8-vuotiaasta asti Liverpoolia edustaneen Gerrardin lopettamispäätöksen myötä moni hänet tunteva jalkapalloilija tai lajiin liittyvä henkilö on avannut suunsa aiheeseen liittyen. Sky Sports keräsi sivuilleen useita kommentteja useilta pelaajilta, managereilta ja jalkapallon asiantuntijoilta Gerrardin lopettamiseen liittyen.

Mario Balotelli, Liverpoolin hyökkääjä:

– Minusta hän on samalla tasolla kuin (Andrea) Pirlo. Näkemys, tekninen mutta samalla myös voimakas. Stevie voi tehdä mitä tahansa, hän on uskomaton pelaaja.

Daniel Sturridge, Liverpoolin hyökkääjä:

– Stevie tulee aina olemaan legenda – ei ainoastaan Liverpoolissa vaan myös Englannissa. Hän tulee olemaan historian yksi lajin parhaista keskikenttäpelaajista. Hän on vain uskomaton joka päivä, hieno johtaja ja loistava esimerkki jokaiselle nuorelle pelaajalle tässä maassa.

Brengan Rodgers, Liverpoolin päävalmentaja:

– Tämä on aikakautta, jossa ”legenda”-sanaa usein ylikäytetään, mutta hänen tapauksessaan se ei ole tarpeeksi. Välillä hän on kantanut tätä seuraa selällään ja minun aikanani hän on aina osoittanut kykyä jonka takia häntä voidaan pitää yhtenä maailman parhaista reilusti yli vuosikymmeneen.

Jamie Carragher, Gerrardin ex-joukkuetoveri ja Sky Sportsin jalkapalloasiantuntija:

– Se oli Stevien päätös, mutta olisiko seura voinut tehdä ehkä hiukan enemmän? Ehkä puhuminen valmentajan roolista tulevaisuudessa saadakseen hänet jäämään?

– Kenenkään ei pitäisi saada töitä seurasta eliniäksi vain sen takia mitä he ovat pelaajana tehneet. Mutta tuollaisen kokemuksen menettäminen seurassa, mitä hän voisi levittää nuorukaisille ja akatemiapelaajille, seuran ja kannattajien näkökulmasta olisin halunnut hänen jäävän edes jollain tasolla.

Gerrard sai osakseen kehuja ja huomionosoituksia myös sosiaalisen median mikroblogipalvelu Twitterissä:

– Sankarini, ystäväni, twiittasi tätä nykyä Bayern Münchenissa pelaava keskikenttäpelaaja Xabi Alonso.

– Olen ollut onnekas pelatessani joidenkin huippupelaajien kanssa, mutta Stevie G on helposti paras kenen kanssa olen pelannut, kirjoitti puolestaan Stoken hyökkääjä, Liverpooliakin urallaan edustanut Peter Crouch.

– Oli kunnia saada mahdollisuus pelata Stevie G:n rinnalla.. hän tulee aina olemaan legenda, Swansean luottomies Jonjo Shelvey kiteytti twiitissään.

Gerrard, 34, kertoi Liverpoolin perjantaina julkaisemassa tiedotteessa jatkavansa uraansa, mutta tulevasta seurasta hän ei vielä maininnut sen tarkemmin. Joka tapauksessa kyseessä on seura, joka ei ole Liverpoolin kilpailija, sillä punapaitojen nykyinen kapteeni ei halua joutua kohtaamaan kasvattajaseuraansa.