Helsingin Jalkapalloklubi uutisoi keskiviikkona twitter-tilillään japanilaisen Naoyuki Yamazakin liittyvän joukkueen harjoitusvahvuuteen viikon kestävällä testijaksolla.

Yamazaki 23, liittyy HJK:n harjoitusrinkiin Japanin nelosliigassa pelaavasta Azul Claro Numazun joukkueesta. Hän osallistui HJK:n kauden 2015 toisiin harjoituksiin keskiviikkona Talin jalkapallohallissa.

Yamazakin testijakso on seuraamusta HJK:n johtoportaan alkutalvesta tekemästä Japanin matkasta. Seuran toimitusjohtaja Aki Riihilahti ja urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnio vierailivat maassa tarkastelemassa pelaajia, pelejä sekä neuvottelemassa mahdollisista yhteistyökuvioista.

– Niillä on yhteys toisiinsa. Periaatteessa kuuluu siihen kokonaiskeissiin, Saarnio kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Saarnion mukaan HJK ei aio hosua Yamazakin pelillisten taitojen tarkastelemisen suhteen. Japanilainen on alustavien suunnitelmien mukaan testillä viikon verran, jonka jälkeen tilannetta katsotaan uudelleen.

– Keskikenttäpelaaja. Sellainen taitava pallollinen pelaaja, joka on pelannut heidän nuorten maajoukkueessa. Katsotaan rauhassa, sen takia hän on tässä nyt testissä. Täällä on aina eri tilanne ja olosuhteet. Hän on nyt viikon verran meillä testissä, sen jälkeen ollaan vähän viisaampia, Saarnio sanoo.

Saarnion mukaan HJK ei testaa Yamazakin lisäksi muita pelaajia tällä hetkellä.

Edit 8.1. klo 16:32: Muutettu Yamazakin edustaman Azul Claro Numazun sarjataso.

Christos Zavros
Twitter @CZavros