FC Hongan jääminen ilman liigalisenssiä jätti 10 seuran sopimuspelaajaa työttömäksi. Yksi heistä oli viime kaudella läpimurtonsa Veikkausliigatasolla tehnyt 20-vuotias maalivahti Daniel Kollar.

18 ottelua pelannut ja kauden mittaan Hongan ykkösmaalivahdiksi noussut Kollar teki syksyllä espoolaisseuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

– Lisenssin epääminen oli melkoinen yllätys. Konkurssiin tässä oli jo ehtinyt varautua, mutta ei tällaiseen ratkaisuun, Kollar toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Entistä sekavammaksi tilanne meni, kun FC Hongan liigatoimintaa pyörittänyt osakeyhtiö Pallohonka Oy ilmoitti siirtyvänsä vantaalaisen PK-35:n taustalle ja pelaajasopimusten siirtyvän sellaisinaan uuteen seuraan pelaajien niin halutessa. Pallohongan ihmiset ovat jo olleet asian tiimoilta Kollariin yhteydessä.

– He ilmoittivat panostavansa kunnolla ja tähtäävänsä heti liiganousuun. Emme puhuneet tarkemmista yksityiskohdista, mutta ihan hyvältä kokonaisuudelta se kuulosti.

Huolimatta Hongan erittäin haastavasta vuodesta, tai oikeastaan juuri Hongan pelin sekavuus huomioon ottaen, Kollar pelasi erittäin hyvän debyyttikauden. Hän haluaisi ymmärrettävästi jatkaa uraansa Veikkausliigatasolla, kun on osoittanut siellä pärjäävänsä. Miehen sopimus Pallohonka Oy:n kanssa mahdollistaa tämän.

– En ole tehnyt vielä mitään päätöstä jatkosta. Kehitykseni kannalta olisi optimaalista jatkaa Veikkausliigassa. Olen jutellut muutamien seurojen kanssa, mutta mitään konkreettista ei vielä ole.

– Sopimuksessani on pykälä, jonka mukaan saan purkaa sen jos Honka ei pelaa liigassa. Olen jutellut Pelaajayhdistyksen kanssa, ja tilanne on kohdallani yksiselitteinen, Kollar kertoo.

Vaikka Kollar ei puhu seurojen nimistä, vaihtoehtoja on tällä hetkellä käytännössä kolme: KuPS, KTP ja RoPS. KuPS tarvitsee Tomi Maanojalle varamiehen ja KTP Jere Pyhärannalle kilpailijan.

RoPS puolestaan menetti molemmat viime kauden vahtinsa ja ehti ilmoittaa kääntävänsä katseensa ulkomaille kotimaisten vaihtoehtojen puuttuessa. Nyt vaihtoehto on kuitenkin olemassa.

KuPS:n vaihtopenkki ei ole Kollarille urakehityksen kannalta järkevä paikka, varsinkaan kun seuralla ei ole edes maalivahtivalmentajaa. RoPS:n ja/tai KTP:n puolestaan kannattaisi nyt olla hereillä. Tarjolla on urallaan eteenpäin menossa oleva, erittäin motivoitunut ja kyvykäs nuori maalivahti.

Matti Heikkilä