Entinen Barcelonan apuvalmentaja Henk Ten Cate uskoo, että Lionel Messi olisi jo jättänyt seuran ellei hän olisi luvannut edesmenneelle luotsille Tito Vilanovalle jäävänsä Barcelonaan.

Vilanova luotsasi Barcelonaa kauden 2012-2013, mutta joutui jättämään tehtävänsä syöpähoitojen vuoksi vain kauden jälkeen. Mies menehtyi 25. huhtikuuta 2014 sairautensa vuoksi.

Messin on espanjalaismediassa kerrottu ottaneen yhteen nykyluotsin Luis Enriquen kanssa ja miesten välien olevan tulehtuneet. Messi on nostettu siirtohuhuihin ja Chelsean on huhuttu olevan valmis pulittamaan miehestä tähtitieteellisen summa. Ten Caten mukaan ongelmat ovat kyteneet jo pidempään.

– Mitä itse tiedän, ongelmat juontavat juurensa jo parin vuoden takaa. Messi on Barcelonassa vain sen vuoksi, että hän lupasi sen Tito Vilanovalle tämän kuolinvuoteella, hollantilainen Ten Cate kertoi De Telegraaf -lehdelle.

– Mielestäni siirto tekisi kaikille osapuolille hyvää. Messi on ollut Barcelonassa jo pitkään ja hän tarvitsee uusia haasteita. Hän on yhä suuren siirtokorvauksen arvoinen, mutta se tulee laskemaan tästä eteenpäin.

Paras Messi jo nähty?

Ten Cate uskoo, että 27-vuotias Messi on jo parhaimpansa näyttänyt.

– Hän on ollut 10 vuotta muita korkeammalla tasolla, mutta tuskin enää nousee parhaimmalle tasolleen. Ei ole edes normaalia pysyä huipputasolla tuota aikaa.

– Useimmat pysyvät pelinsä huipulla 7-8 vuotta. Jos totta puhutaan, viime kausi ei ollut häneltä parasta mahdollista, vaikka tilastot olivat erinomaiset.

Ten Cate toimi Barcelonan apuvalmentajana Frank Rijkaardin oikeana kätenä, kun Messi teki debyyttinsä kaudella 2004-2005.