Hiljattain norjalaisen Aalesundin kanssa kolmevuotisen sopimuksen tehnyt keskuspuolustaja Tero Mäntylä ei ole kuulunut viime aikoina Mixu Paatelaisen suunnitelmiin Huuhkajissa.

Mäntylä purki sopimuksensa bulgarialaisen Ludogorets Razgradin kanssa joulukuun alussa. Nuorukainen ei saanut kuluvalla kaudella vastuuta seurassa edelliskausien tapaan ja sai luvan lähteä metsästämään pelipaikkaa muualta.

Mäntylän tie veikin Aalesundiin, mutta hän liittyy joukkueeseen vasta tammikuussa, kun norjalaisseura aloittaa harjoitukset.

Mäntylä, 23, pääsi viime vuonna haistelemaan tunnelmaa Suomen A-maajoukkueessa. Hän kuului Huuhkajien joukkueeseen Latviassa pelatussa Baltic Cupissa toukokuussa ja oli mukana myös reilu viikko aiemmin pelatussa Tshekki-harjoitusottelussa Helsingin Olympiastadionilla.

Toukokuun jälkeen Mäntylä ei ole saanut Mixu Paatelaiselta kutsua maajoukkuetapahtumiin. Puolustajalupauksen mielestä tämä ei ole ihme, sillä peliaikaa on ehtinyt tänä vuonna kertyä seurajoukkuetasolla heikonlaisesti.

– Ei siinä ole ollut mitään. Sehän on ollut ihan selvää, kun en ole saanut ollenkaan pelata. Ei ole ollut minulle minkäänlainen yllätys etten ole ollut siinä ryhmässä mukana. Kyllä seurajoukkueessa pitää päästä pelaamaan, jotta voi päästä maajoukkueeseen, Mäntylä sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Mäntylän mukaan tilanne olisi aivan erilainen, jos hän kerryttäisi jatkuvasti peliaikaa jossain muualla.

– Sitten voisin olla ainakin siinä hollilla, silloin se voisi olla mahdollista. Nyt se on äärettömän vaikeaa olla siinä ryhmässä mukana kun ei ole tullut pelejä. Ne on sellaisia matseja, ettei sinne voi mennä pelituntumaa pitämään yllä, vaan siellä pitää olla 200-prosenttisen valmiina.

– Siellä on ollut hyviä vaihtoehtoja ja siinä on hyvä tilanne. Ei ole ollut tarpeellista kutsua minua sinne, Mäntylä kuvailee Huuhkajien topparitilannetta.

Christos Zavros