West Hamin ja Evertonin välisestä Englannin cupin 3. kierroksen uusintaottelusta tuli todellinen trilleri. Ottelu eteni 1-1-lukemissa jatkoajalle, jonka aikana molemmat osuivat kertaalleen.

Vierasjoukkue Evertonin onnistumisten arvoa lisää vieläpä se, että joukkue oli molempien osumien – sekä Kevin Mirallasin 82. minuutin että Romelu Lukakun 97. minuutin maalien – aikana vajaalla. West Ham -maaleista vastasivat Enner Valencia 51. minuutilla sekä Carlton Cole 113. minuutilla.

Ratkaisua haettiin siis lopulta rankkarikisasta, jonka sankariksi nousi West Hamin maalivahti Adrian. Hän torjui yhden rankkarin ja ampui itse joukkueensa ratkaisevan vedon Evertonin verkkoon, kun West Ham voitti pilkkukisan lukemin 9-8.

– Olin rauhallinen ja tunsin itseni rennoksi enkä ollut hermostunut. Otin hanskani jo pois [ennen vetoa] ajatellen, että peli on ratkennut ja ammuin pallon maaliin, Adrian kommentoi BBC Sportille.

Espanjalaispeluri nousi viime kauden puolivälissä seuransa ykkösmaalivahdiksi Jussi Jääskeläisen tilalle. Suomalainen istui eilenkin vaihtopenkin puolella ottelussa.

West Ham kohtaa cupin 4. kierroksella League One -tasoa edustavan Bristol Cityn.

(Päivitys 15.1. klo 15.18: West Hamin toisen maalin teki tietenkin Carlton Cole, ei seurasta Aston Villaan kesällä siirtynyt Joe Cole).