Paljon puhuttanut kentältä poisto lauantaina Valioliigan ottelussa Manchester Unitedin ja Sunderlandin välillä saattaa puhuttaa vielä jonkun aikaakin.

Erotuomari Roger East vihelsi Manchester Unitedille – täysin oikein – rangaistuspotkun ja nosti samasta tilanteesta punaisen kortin Sunderlandin Wes Brownille, vaikka varsinaisen rikkeen tilanteessa teki selkeästi John O’Shea. O’Shea selvitti itse asiaa jo kentällä erotuomarille, mutta Brownin suihkukomennus pysyi voimassa.

Edes ottelun jälkeen erotuomari ei muuttanut kantaansa ainakaan heti ja erotuomarijärjestö PGMOL:n tiedote puolusti ratkaisua.

”Omasta näkökulmastan Roger East, ottelun erotuomari, uskoi nähneensä kontaktin Radamel Falcaoon John O’Shean ja Wes Brownin osalta. Hän näki Brownin tekevän rikkeen Falcaon ollessa laukomassa ja poisti tämän kentältä. Tapauksen jälkeen hän konsultoi muita erotuomariston jäseniä, mutta kukaan heistä ei ollut paremmin sijoittunut osatakseen kertoa tarkemmin.”

Ironiaa asiaan tuo se, että samana lauantaipäivänä Englannin jalkapallosäännöistä vastaavat elimet ilmoittivat videotarkistusten käyttöönoton siirtyvän aiottua myöhempään ajankohtaan.