Etelä-Suomen Sanomat kertoo sivuillaan, että FC Lahti aloittaa yhteistyön Brasilian jättiseuran FC Fluminensen kanssa.

Lahti saa välittömästi kaksi vahvistusta Fluminensesta. Hyökkääjä Matheus Alves on pelannut aikaisemmin Ranskan 2. liigassa Istresissä ja Leandro Motta edusti viime kaudella konkurssiin ajautunutta MYPA:a.

Molemmat ovat vähän yli kaksikymppisiä hyökkäyspään pelaajia, jotka hakevat uralleen vauhtia Euroopasta.

– Emme halunneet mitään nuoria vihreitä pelaajia. Alves on iso ja monipuolinen hyökkääjä. Motta on poikkeuksellisen taitava, lähinnä kymppipaikalla viihtyvä pelaaja. Hänellä oli viime kaudella vähän sopeutumisvaikeuksia MyPassa. On meidän valmentajien asia saada hänen parhaat puolensa esiin, FC Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas sanoi ESS:n sivuilla.

FC Lahdelle pelaajat tulevat vuokralle ja Fluminense maksaa osan pelaajien kustannuksista.

– He ovat meille selvästi edullisempia kuin hyvät suomalaispelaajat. Yhteistyösopimus avaa myös omille nuorille pelaajille mahdollisuuksia päästä Brasiliaan tutustumaan Fluminensen akatemiatoimintaan. Myös meidän kumppaneillemme tarjoutuu mahdollisuus päästä Brasilian markkinoille, kertoi FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen ESS:lle.

Kahden brasilialaisvahvistuksen jälkeen FC Lahden ensi kauden joukkue on valmis. Joukkueen pelaajabudjetti nousee 550 000 euroon ja kokonaisbudjetti lähes 1,4 miljoonaan. Kasvua viime kauteen on noin 20 prosenttia.