Englannin kolmostasoa League Onea edustavasta Bradford Citystä on tullut tämän kauden FA Cupin tuhkimotarina. Joukkue kaatoi sunnuntaina Valioliiga-seura Sunderlandin 2-0-lukemin ja eteni jo turnauksen puolivälieriin.

Viikonlopun kotivoitossa Jon Stead osui jo viidennellä peräkkäisellä kierroksella. Toinen osuma oli Sunderland-puolustaja John O’Shean oma maali.

Tähän peliin toi valtavaa uskoa edellisen kierroksen uskomaton 4-2-voitto Chelseasta, missä Bradford kampesi Valioliigan johtajan kumoon vaikka ehti olla ottelussa jo 0-2-tappiolla.

Bradfordin managerin Phil Parkinsonin, kuten koko miehistönsä, nälkä sen kuin kasvaa syödessä ja joukkue ei halua jatkossakaan vastaansa kuin parhaita.

– Jos meidän lähestymisemme otteluun on kunnossa, voimme haastaa kenet vain. Rakastaisimme kohdata ManU:n. Puheenjohtajamme haluaisi vieraspelin jotain Valioliigan suurta vastaan [, koska seurat jakavat ottelutuotot], mutta minä haluan pelin kotiin, Parkinsonia siteerattiin Goal-sivustolla.

– Kotikentällämme voimme kukistaa kenet vain, jos olemme rehellisiä, teemme oikeita asioita ja pelaamme joukkueena. Tärkeintä on joukkueen yhtenäisyys ilman egoja.

Bradford voi saada haluamansa, kun Englannin cupin puolivälieräparit arvotaan maanantaina klo 21.30 alkaen Suomen aikaa.

ManU tosin ei ole vielä paikkaansa jatkoon saavuttanut vaan kohtaa maanantai-iltana vieraskentällä Preston North Endin aiemman kierroksen päätösottelussa klo 21.45 alkaen.

FA Cupin puolivälieräjoukkueet:
Arsenal
Aston Villa
Blacburn Rovers
Bradford City
Liverpool
Reading
West Bromwich Albion
Preston North End / Manchster United