Kakkosesta uutta nousua kohti Veikkausliigaa tavoitteleva FC Honka aloitti valmistautumisen kohti kautta 2015 tämän viikon maanantaina.

Harjoituksissa on nähty ensimmäisellä viikolla monta liigatasolta tuttua pelaajaa: muun muassa FC KTP:n viimevuotinen kapteeni Tuomo Turunen, ex-HJK Joel Perovuo, Patrick Aaltonen, Antti Mäkijärvi sekä Jaakko Hietikko.

Hongan valmennustiimiin kuuluvan ja joukkueelle uusia pelaajia kartoittavan Sampo Koskisen mukaan kenelläkään yllä mainituista ei kuitenkaan ole vielä sopimusta seuran kanssa.

– Meillä on suullisesti sovittuna jo reilusti toistakymmentä sopimusta. Jo julkaistujen kuuden uuden pelaajan lisäksi kyseessä on viime kaudella FC Hongassa ja Pallohongassa pelanneita pelaajia, Koskinen kertoi SuomiFutis-sivustolle.

Koskinen viittaa uusilla pelaajilla neljän Kakkosen tasolle kovan suomalaisvahvistuksenvahvistuksen (Roni Porokara, John Weckström, Nicholas Otaru, Antonio Inutile) ja brasilialaisten Lucas Dos Santosin ja Felipe Mellon sopimuksiin. Porokara ja Otaru tekevät seuralle pelaamisen ohella myös muita töitä.

– Brasilialaiset pelasivat viime vuonna BK-46:n riveissä, ja he ovat ehdottomasti sarjan parhaimmistoa. He ovat tulleet tänne vain ja ainoastaan pelaamaan jalkapalloa.

– Roni (Porokara) ja Niki (Otaru) tekevät pr-töitä ja jalkautuvat kouluihin sekä kauppakeskuksiin. Roni on lisäksi mukana seuran markkinointiryhmässä. John (Weckström) ja Antonio (Inutile) käyvät muualla siviilitöissä, Koskinen selvittää.

Hongan päävalmentajaksi palkattiin HJK:sta ja FC Hakasta tuttu Juho Rantala monivuotisella sopimuksella. Toistaiseksi vain Koskinen toimii hänen apunaan, mutta valmennustiimin täydentäminen on asialistalla korkealla.

– Tarvitsemme välittömästi fysiikkavalmentajan, jolla on myös fysioterapeutin pätevyys. Ja joukkueeseen tarvitaan tietysti huoltajakin, Koskinen listaa.

Hongan tilanne on Kakkosen joukkueeksi erinomainen. Joukkue kykenee harjoittelemaan myös aamuisin siten, että lähes koko joukkue muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kykenee osallistumaan.

– Treenaamme seitsemän kertaa viikossa. Harjoituspelit alkavat jo perjantaina, jolloin kohtaamme Kiffenin. Lisäksi harjoituspelejä on sovittu Ykkösen EIF:n ja TPS:n kanssa, ja kohta alkaa myös Suomen Cup. Tavoite on ilman muuta nousta Ykköseen, Koskinen toteaa.

Matti Heikkilä