Norsunluurannikon maajoukkue juhlii historiansa toista Afrikan mestaruutta.

Mestaruus tuli niukimmalla mahdollisella tavalla, kun Ghana kaatui finaalissa vasta pitkän rankkarikisan jälkeen kenttäpelin päättyessä maalittomiin lukemiin.

Ottelun sankariksi 9-8-lukemiin päättyneissä rankkareissa nousi Norsunluurannikon maalivahti Boubacar Barry.

Belgian pääsarjaseuraseura Lokerenin veräjänvartija pääsi kentälle finaaliin vain siksi, kun aiempi ykkösvahti Sylvain Gbohouo loukkaantui välierässä.

Barryn sankaritekoihin kuului ensin vastustajan maalivahdin rankkarin torjuminen ja perään hän ampui itse vuorollaan rankkarin sisään. Maalivahdit pääsivät vetämään rankkareita, koska kaikki muut kenttäpelaajat olivat aiemmin käyttäneet vuoronsa ilman ratkaisua.

Norsunluurannikon aiempi mestaruus on vuodelta 1992. Tuolloin voitto ratkesi niin ikään huippupitkän pilkkukisan jälkeen 11-10-lukemin Senegalin kustannuksella.

Maa on nähty usein myös MM-turnauksessa viime vuosikymmeninä ja joukkue on lähtenyt kerta toisensa jälkeen suosikkina Afrikan mestaruusturnaukseen, mutta voitot ovat karttaneet maata.

Norsunluurannikon joukkueessa pelaa tunnettuja pelaajia Euroopan kentiltä kuten Yaya Toure, Kolo Toure, Gervinho ja Wilfried Bony ja Salomon Kalou.