Rovaniemen Palloseura hankki täksi kaudeksi maalinsa suulle kanadalaisen Tomer Chencinskin, 30. Israelista Napapiirille siirtyneelle Chencinskille Suomi on tuttu maa, sillä hän edusti kaudella 2011 Vaasan Palloseuraa 28 ottelussa.

Vaasasta miehen matka jatkui Ruotsin Allsvenskanin Örebrohon ja sieltä edelleen Israelin suurseuraan Maccabi Tel Aviviin. Ennen tuloaan Rovaniemelle Chencinski edusti myös kahta maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa seuraa.

– Aika Israelissa oli oikein hyvää. Voitin siellä kaksi mestaruutta ja pääsin näkemään Mestarien Liigaa ja Eurooppa-liigaa. Taso oli korkea, ja haluan tuoda sitä mukanani tänne, Chencinski kertoi SuomiFutis-sivustolle.

[nosto tasoitus=”oikea”]Pidän Suomesta, ja rakastan luontoa jota täällä riittää.[/nosto]Paluu Veikkausliigaan oli Chencinskille erittäin mieluinen asia.

– Pidän Suomesta, ja rakastan luontoa jota täällä riittää. Ihmiset ovat todella ystävällisiä, kun heihin ensin tutustuu ja jää sulaa.

– Myös joukkue on täynnä kivoja kavereita. Opettelemme vielä tuntemaan toisiamme, mutta palaset loksahtavat kyllä paikoilleen ennen sarjan alkua. Haluan kehittyä täällä joka päivä ja auttaa myös muita kehittymään.

Vaikka viihtyykin Rovaniemellä erinomaisesti, Chencinski ei halua RoPS:n ja Veikkausliigan olevan uransa päätepiste.

– Haluan Englantiin pelaamaan, olen aina unelmoinut siitä. Siksi annan itsestäni 150 prosenttia joka ikinen päivä.

– Mikään ei ole mahdotonta. Jos sinulla on unelma, tee töitä sen eteen ja voit saavuttaa sen.

Matti Heikkilä