Seinäjoen Jalkapallokerho on testannut reilun viikon ajan ruotsalaista hyökkäyspään pelaajaa Bahrudin Atajicia.

Atajic on edustanut urallaan skotlantilaista suurseuraa Glasgow Celticia 17-vuotiaasta asti. Hän on alunperin ruotsalaisen Malmö FF:n kasvatti. Pelaaja purki sopimuksensa Celticin kanssa syyskuussa ja etsii nyt uutta seuraa vapailla papereilla.

Atajic esiintyi edukseen lauantain Liigacupin ottelussa, kun SJK kaatoi Jaron tylysti lukemin 4-0. Hän iski yhden maalin ja syötti myös yhden.

SJK:n päävalmentajan Simo Valakarin mukaan seura reagoi pian Atajicin tilanteeseen. Hän näkee 21-vuotiaassa pelaajassa potentaalia, mutta ei ole varma hänen sopeutumisestaan Suomen kentille.

– Hänellä on se jokin siellä, mutta se, sopeutuuko hän Suomen sarjaan jollain tavalla. Valitettavasti täällä vaaditaan sellainen tietty fyysisyys. Pitää myös pystyä pelaamaan molempiin suuntiin, Valakari sanoo SuomiFutis-sivustolle, ja jatkaa:

– Erinomainen, älykäs pelaaja. Haluan nähdä, pystyykö hän auttamaan meidän joukkuettamme siinä.

[nosto tasoitus=”oikea”]Valitettavasti täällä vaaditaan sellainen tietty fyysisyys.[/nosto]

Valakari kertoo, ettei SJK:hon ole tämänhetkisten suunnitelmien mukaan tulossa tulevien viikkojen aikana uusia testipelaajia. Joukkue etsii silti edelleen vahvistuksia lähinnä laitapelaajan tontille.

– Tietyllä tavalla ensisijaisesti etsitään joka paikalle, jos tulee tarpeeksi hyvä pelaaja. Mutta tuollaisia luonnollisia laitapelaajia meillä ei ole paljon. (Akseli) Pelvas pelasi tosin siellä upeasti viime kauden lopulla ja nuori Jesse Sarajärvi on pelannut hyvin oikealla laidalla, Valakari linjaa.

SJK:n lähtökohtana on etsiä pelaajia kotimaasta, mutta Valakari muistuttaa, ettei Suomen kentillä ole liikaa hyviä, kyseisen pelipaikan pelaajia vapaana.

– Haku on enemmän kotimaisissa pelaajissa, mutta meidän ensisijaisesti havittelemillemme pelipaikoille ei ole niitä turhan paljon.

Bahrudin Atajic on keskiviikkona SJK:n kokoonpanossa, kun seinäjokelaiset kohtaavat Liigacupin ottelussa VPS:n. Ottelu alkaa Vaasan Fennia Areenalla klo 18:30.

Christos Zavros
Twitter @CZavros