Hallen ja Huuhkajien hyökkääjä Timo Furuholm on ollut hiljattain hyvässä vireessä Saksan 3. Bundesliigassa.

Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Hallescher FC:ssä pelaava Timo Furuholm on ollut iskussa joukkueen parissa viime ottelussa. Porilaislähtöinen kärkimies iski Hallelle kaksi maalia syyskauden viimeisessä ottelussa Fortuna Kölniä vastaan joulukuussa, ja sama vire jatkui myös kevätkauden avauksessa tammikuun lopulla Hallen isännöidessä Duisburgia, kun suomalainen ampui joukkueensa ainoan maalin 1-2-tappiossa.

Onnistumisten myötä Furuholm, 27, katkaisi pitkän maalittoman putkensa. Ennen kahden edellisen sarjaottelun maaleja hän oli osunut vastustajan tolppien väliin viime vuoden elokuussa.

Porilaisen Toejoen Veikkojen kasvatti on syystäkin helpottunut siitä, että maaliton ajanjakso sai vihdoin päätöksensä.

– Totta kai ensimmäinen ajatus oli, että vihdoinkin tuli maali ja vielä toinen siihen perään. Tiesin koko ajan, että ennemmin tai myöhemmin se maali tulee. Edeltävissä peleissä käytiin nimittäin niin lähellä, ettei se enää voinut olla tulematta, Furuholm sanoo SuomiFutis-sivustolle.

[nosto tasoitus=”vasen”]Tiesin koko ajan, että ennemmin tai myöhemmin se maali tulee.[/nosto]Vaikka maalittoman putken katkaiseminen joulukuun 2-2-tasapeliin päättyneessä ottelussa Kölniä vastaan tuntui Furuholmista harvinaisen hyvältä, hän painottaa, että kolme sarjapistettä olisivat tehneet olosta vielä huomattavasti paremman.

– Maalit helpottivat, mutta mielelläni olisin voittanut sen pelin. Siitä olisi jäänyt paras fiilis.

Furuholm on iskenyt kauden 20 sarjaottelussa kuusi osumaa Saksan kolmostasolla. Vaikka lukemat ovat hyökkääjälle vaatimattomat, hän luottaa siihen, että nykyinen maalivire jatkuu tulevissakin otteluissa. Tällä hetkellä tärkeintä on se, että hän nauttii jalkapallosta erittäin paljon. Hallen putoamisuhka on joukkueen viimeaikaisten onnistumisten myötä muutaman askeleen kauempana, eikä seurassa ole tarvetta pitää kriisipalaveria.

– Pakko sanoa, että jos otetaan kokonaisuudessa viimeiset 6-7 peliä, on kulkenut paremmin. Ehkä juuri se, että kun oli vaikeat ajat ja oli draamaa ja kriisiä, se heijastui minuun siten, että olen nyt ottanut vähän rennommin, Furuholm selittää, ja jatkaa:

– Jotenkin ymmärsin, että nyt on ihan turha puristaa.

Hallen kevätkauden toinen ottelu jäi perjantaina pelaamatta. Stuttgarter Kickersin kotikenttä oli liian huonossa kunnossa kovan pakkasen ja sankan lumisateen vuoksi, ja ottelu siirtyy myöhemmin pelattavaksi.

Seuraavaksi Halle pelaa ystävänpäivänä 14. helmikuuta, kun Unterhaching vierailee Erdgas Sportparkilla.

Halle on tällä hetkellä sijalla 13 Saksan kolmostason 20 joukkueen sarjataulukossa. Joukkue on puristanut 23 ottelusta saaliiksi 29 pistettä maalierolla 28-32.

Christos Zavros