Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigan avauksesta on yleisöennätykset kaukana. Pahimmassa tapauksessa RoPS:n kauden ensimmäisessä pelissä on vain 300-500 katsomopaikkaa käytössä.

RoPS:n harmiksi vastassa on vieläpä HJK, joka on perinteisesti vetänyt hyvin yleisöä lehtereille.

– HJK-pelit on perinteisesti tärkeimmät, avaa seuran toimitusjohtaja Petri Jaatinen SuomiFutis-sivustolle.

Ongelman taustalla on keskeneräinen stadionrakennus. RoPS:lla on pelikenttä kunnossa, mutta katsomot ovat edelleen rakennusvaiheessa. Stadionprojektin odotetaan valmistuvan kesän aikana.

– Toivottavasti juhannuksen jälkeisellä viikolla saadaan valmiiksi, Jaatinen puntaroi.

Villeimpien puheiden mukaan rakennustöiden lomassa jopa pukukopit olisi vedetty maan tasalle. Näitä juttuja tosin seurajohdosta toppuutellaan.

– Kyllä ne siellä ovat. Uusia ei vielä ole. Ne menevät sinne kesäkuun puolelle, Jaatinen sanoo leppoisasti.

Lumi voi viedä katsojia

Lopullinen katsojamäärä RoPS:n kauden avauksessa on paljolti sään sanelema. Jos lumi valtaa osan katsomopaikoista eikä seura onnistu ponnistelemaan sääherraa vastaan, voi pahin skenaario muutamasta sadasta katsojasta toteutua.

– Sääli, että peli pelataan silloin, kun olosuhteet ovat kaikkein huonoimmat. Vaikka ollaan pohjoisen joukkue, meillä on pelaamisen olosuhteet kunnossa, Jaatinen muistuttaa samaan hengenvetoon tekonurmeen viitaten.

Viime kaudella RoPS:n yleisökeskiarvo oli 1455 silmäparia. Parhaimmillaan katsomosssa nähtiin viime kaudella 2206 katsojaa. Ennätysyleisö oli heinäkuun ottelussa FC Lahtea vastaan.

Veikkausliiga-kauden ensimmäinen kierros pelataan 12. huhtikuuta.

Jaakko Käyhkö
Twitter: @JaakkoKayhko