Mika Väyrynen, 33, kävi MLS:n hallitsevan mestari Los Angeles Galaxyn testileirillä, jonka ohjelmassa oli treenien ohella kaksi harjoitusottelua.

Väyrynen pelasi ottelut Tukholmassa Hammarbytä vastaan ja Dublinissa Shamrock Roversia vastaan. Irlannissa Väyrynen iski voittomaalin kotikonnuillaan pelanneen tähtihyökkääjä Robbie Keanen nenän edestä. Väyrynen kertaa rohmuosumaansa seuraavasti:

– Näin, että ruotsalainen kaveri (Stefan Ishizaki) peippasi ja pääsi vapaaksi. Näin myös, että siinä tuli tilaa syöttää takaviistoon ja kirmasin sinne. En nähnyt herra Keanea ennen kuin lapikas heilahti jo. Se on jo näyttönsä antanut, minun tarvitsi näyttää, Väyrynen naurahtaa SuomiFutis-sivustolle.

Oliko Väyrysen maali törkeä ryöstö? – sen voi katsoa tästä videosta.

– Kysyin kuitenkin pelin jälkeen, että veinkö lihat kupista? Ei tuntunut Robbie hirveän surulliselta, vaikka olisihan se maali maistunut hänellekin, kun oltiin hänen kotikonnuillaan. Ihan hyvin hän siihen suhtautui.

Keane on tehnyt upean uran pelaten ennen Amerikkaan saapumistaan Englannissa, Skotlannissa, Italiassa sekä kunnioitettavat 127 ottelua Irlannin maajoukkueessa. Seurajoukkuetasolla hän edusti pisimpään Tottenhamia, jossa syntyi 197 ottelussa huikeat 82 maalia. Maajoukkueessa hän on osunut peräti 59 kertaa.

– Temen (Teemu Tainio) kanssa juttelin aikaisemmin ja kuulin Robbiesta pelkkää hyvää. Hän paljastuikin todella mukavan oloiseksi jätkäksi. Todella mahtavan uran tehnyt ja Galaxyssä aika päällikkö ja nauttii siellä suurta kunnioitusta. Hänen puhuessa kuuntelee kaikki. Tuolla CV:llä mikä hänellä on pystyy kyllä kertomaan vakuuttavasti miten hommat toimii. Statuksesta huolimatta todella mukava kaveri, Väyrynen kehuu.

Testileiriltä kotimaahan palannut Väyrynen odottaa nyt Galaxyn päätöstä ja mahdollista sopimustarjousta.

– Nopeasti siellä varmaan päätös tehdään, sillä MLS-kausi alkaa reilun viikon kuluttua. Itsellekin hyvä, että tarvitse odotella varmastikaan muutamaa päivää kauempaa. Ehti sitten etsiä jotain muuta, jos Galaxyssä ei tärppää.

Matti Heikkilä