HJK pelasi 2-2-tasapelin Ruotsin liigaseura Kalmar FF:n kanssa Marbellan leirinsä toisessa harjoitusottelussa. Viime viikolla Molde oli HJK:ta 1-0-lukemin parempi.

HJK:n hyökkäysaseena olivat japanilaisvahvistukset Atomu Tanaka ja Mike Havenaar, jotka tekivät maalin mieheen.

Kaikkiaan HJK:n liike oli vaivalloista – liekö kovan leirin tulosta – ja syötöt karkasivat liikaa hunningolle, mutta tässä vaiheessa vuotta tuskin kukaan mitään valmista pakettia odottikaan. Ottelutapahtumiin nähden tasapeli oli HJK:lle hyvä tulos.

Voittokin oli HJK:n hyppysissä

HJK oli vastaanottava osapuoli avausjaksolla ja Kalmar johti tauolle mentäessä maalilla. HJK-vahti Daniel Örlund pudotti helpohkon vedon eteensä ja ruotsalaisseuran hyökkääjä ehti ensin palloon ohjaten sen verkkoon 26. minuutilla.

HJK nousi heti toisen jakson aluksi tasoihin, kun Erfan Zeneli lähetti Tanakan läpi ja tämä ampui viuhuvan kudin alanurkkaan.

HJK:n 2-1-johtomaali oli japanilaispelaajien yhteistyön tulosta, kun Tanaka irtosi oikealta puolittain läpi. Hän veti maalivahdin ja puolustajan puoleensa ja antoi poikittaispallon tyhjän maalin edessä olleelle maanmiehelleen. Peliä oli tuolloin pelattu 77. minuuttia.

Ottelun viimeinen maali syntyi kuitenkin heti perään, kun Kalmar hyödynsi HJK-pelaajien antaman tilan. Kalmarin mies päästettiin keskittämään liian vapaasti ja Örlund sai vaivoin torjuttua vastustajan ohjauksen maalin edestä. Irtopallo jää pyörimään maalin eteen ja ruotsalaispelaaja rankaisee.

Kalmar on iskeä vielä kolmannenkin osuman, kun ruotsalaishyökkääjä painii irti HJK-toppari Valtteri Morenista ja pääsee vetämään löysän vedon tolppaan varsinaisen peliajan viime minuutilla.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
52' MAAAAAAAALIIIIIIII: Zeneli avaa loistavalla avauksella Atomin läpiajoon, eikä Atom erehdy! #HJKlive (1-1)

77' MAAAAAAAALIIIIIIIIIII: HJK siirtyy 2-1 johtoon, kun Atom syöttää Havenaarille tyhjän maalin, eikä japanilainen erehdy! #HJKlive (2-1)

LOPPUTULOS: HJK-Kalmar FF 2-2 (0-1) HJK:n Marbellan leirin viimeinen ottelu päättyy 2-2 tasatulokseen. Havenaar&Atom Klubin maalintekijät!