Veikkausliigaseura tehtaili neljä sopimusta – mukana Kenian maajoukkuepelaaja

© Kuva: Juha Tamminen

Clifton Miheso ja Charles Bantanga vakuuttivat testijaksolla VPS:n valmennusjohdon sopimuksen arvoisesti. Lisäksi joukkueeseen liittyy tuttu pelimies edelliskausilta sekä Suomen alle 18-vuotiaiden poikamaajoukkueen maalivahti.

Vaasan Palloseura testasi ahkerasti kymppipaikalle pelaajia Liigacupin lohkovaiheessa. Pelipaikalle löytyi kuitenkin tuttu mies, kun vuodesta 2012 VPS edustanut Jarno Parikka allekirjoitti nimensä sopimuspapereihin. Sopimus on mallia 1+1.

– Keskusteluyhteys on ollut koko ajan joukkueen kanssa ja onneksi jatko saatiin sovittua. Erittäin mukavaa olla taas täällä, Parikka iloitsee Vepsun kotisivuilla.

Tyytyväinen on myös joukkueen päävalmentaja Olli Huttunen.

– Jarno tuo meille kokemusta, pelinäkemystä, rytmitystä, maaleja ja syöttöjä. Me annamme hänelle mahdollisuuden ja Jarno antaa sen varmasti myös meille.

Parikan viime kaudet ovat olleet hyvinkin rikkonaisia polvivamman takia. Viime kausi päättyi ennen aikojaan jo elokuussa, kun polven eturistiside jouduttiin operoimaan.

– Olen treeneissä jo mukana, mutta polvi ei ole ihan vielä täydessä kunnossa. Rauhassa olen sitä kuntouttanut, eikä takapakkia ole tullut missään vaiheessa. Paljonhan siinä saa treenata ja tehdä töitä. Henkisesti se on tosi raskasta, koska treenaminen on välillä hyvinkin yksipuolista. Mutta kun muistaa miksi tätä kuntoutetaan, se auttaa paljon.

– Maaliskuu otetaan vielä hyvin rauhallisesti, jotta varmistutaan että polvi on kunnossa kun kausi alkaa, Huttunen kertoo.

Testipelaajat tekijämiehiä

Kenialaisen laiturin Clifton Miheson ja norsunluurannikkolaisen keskikenttäpelaajan Charles Bantangan testijakso tuli päätökseen helmikuun viimeisenä päivänä.

Molemmat osoittautuivat harjoituksissa ja peleissä tekijämiehiksi, joten afrikkalaisille räätälöitiin 1+2-vuotiset sopimukset vaasalaisseuraan.

Kenian maajoukkuettakin edustanut nopeajalkainen Miheso viihtyy vasemmalla laidalla niin laitapuolustajana kuin -hyökkääjänäkin.

– Clif tuo paljon vaihtoehtoja. Monipuolisuus oli se ratkaiseva taito, joka sai meidät tekemään hänen kanssaan sopimuksen.

Keskikentän pohjalla operoivan Bantangan ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu pallollinen osaaminen. Norsunluurannikkolainen pitää ihailtavan helposti pelivälinettä hallussaan ja rytmittää maltillisesti Vepsun peliä pää ylhäällä.

– Charles on erittäin rauhallinen ja pallovarma pelaaja. Me tarvitsemme paljon vaihtoehtoja pitkälle kaudelle ja hänen pallollisista ominaisuuksista on varmasti hyötyä myös hyökkäävämmässä roolissa, Huttunen arvioi.

Ensi viikolla joukkueen mukaan liittyy 17-vuotias maalivahti Markus Uusitalo, joka edusti viime kaudella FC Hongan junioreita. Uusitalo pelaa myös Suomen U18-maajoukkueessa. Nuoren maalivahdin sopimus on yksivuotinen.

– Hän on tämän viikon Liverpoolin nuorten kanssa harjoittelemassa ja liittyy ensi viikolla kokoonpanoon.

Lähde: VPS:n kotisivut