Ajaxista viime kesänä Newcastleen tulleen Siem de Jongin, 26, avauskausi Valioliigassa ei jätä pelillisesti kerrottavaa jälkipolville.

Ensin hyökkääjä oli pitkään sivussa reisivamman vuoksi syyskuusta helmikuun alkuun. Kun mies oli jo palaamassa pelikuntoon, hän joutui pariksi kuukaudeksi huilille ilmarinnan vuoksi, mikä jouduttiin myös operoimaan.

Hän oli samasta ongelmasta kärsinyt jo Ajaxin aikoinaan. Ilmarinta tarkoittaa tilaa, missä ilmaa pääsee keuhkopussionteloon, jolloin alipaineisen keuhkopussin ja normaalipaineisen ilman välille syntyy yhteys. Seurauksena keuhko painuu kasaan.

De Jongin vaiva operoitiin nyt ja hän palasi kokoonpanoon viime viikonloppuna ja teki heti maalin 2-3-tappiossa Swansealle tultuaan vaihdosta kentälle. De Jong ehti alkukaudesta pelata vain kaksi ottelua ennen vaivojaan.

– Tämä on ollut urani surkein kausi ja tätä on ollut hankalaa sulattaa. Kun tulet uuteen seuraan, haluat osoittaa tarpeellisuutesi joukkueelle ja faneille. Minä en ole sitä nyt pystynyt tekemään, hollantilaista siteerattiin Tribalfootball-sivustolla.