Viime kauden hopeajoukkue Seinäjoen jalkapallokerho on kahden kierroksen jälkeen kärkikolmikossa, missä seurana tasapisteissä ovat HJK ja FC Inter neljän pisteen saldoilla. Osa joukkueista on toki pelannut vasta yhden ottelun pelien siirtojen vuoksi.

SJK voitti sunnuntaina kotikentällä RoPS:n Jussi Vasaran maalilla 79. minuutilla. Syötön antoi laidasta päätyyn vauhdikkaasti edennyt Ariel ”Tuco” Ngueukam, joka löysi päätyrajalta lähteneellä syötöllään toisesta aallosta nousseen Vasaran.

SJK-luotsi Simo Valakari piti taistoa kahden hyvän joukkueen mittelönä. Ottelu pelattiin SJK:n varakentällä, jossa on tekonurmialusta. Varsinainen kotikenttä nurmialustoineen ei ollut tässä vaiheessa vuotta vielä pelikuntoinen. Varakenttä oli mikä oli.

– RoPS onnistui tavoitteessaan. Olemme tienneet talvesta asti, että RoPS on kova joukkue. Tekivät meille pelin vaikeaksi. Olosuhteet olivat kauheat, kaikki näkivät, miksi on tärkeää saada tänne stadion. Ensimmäisellä jaksolla jouduimme pelaamaan vastatuuleen, Valakari kertoi seuran tiedotteessa.

– RoPS esti meidän pelinrakentelun ja he saivat riistoja ja löivät painetta meidän maalille. Tiedettiin, että tilaa syntyy toisella puoliajalla. Tunnin kohdalla saatiin syöttöpelimme kuntoon ja olimme vaarallisempia. Lopussa pelasimme ammattimaisesti. Tärkeät kolme pistettä, Valakari päätti.

RoPS pesi kasvonsa

RoPS ryhdistäytyi melkoisesti viikon Suomen cup -ottelun 3-7-tappiosta FC Interin käsittelyssä ja voi palata kotiin pystypäin tappiosta huolimatta.

– Tämä oli kasvojen pesu edellisestä ottelusta. Puolustuksellisesti peli oli tosi hyvin kasassa. Muutama hyvä paikka oli, olisi voinut kääntyä meillekin. Kun jatkaa näin, niin varmasti tulee pisteitä, sanoi RoPSin maalivahti Ville Iiskola.

– Muutettiin hiukan systeemiä torstain pelistä. Viime pelissä meni kaikki pieleen, ei todellakaan olla niin huonoja.