Englannin Championshipin nousukarsintafinaalin joukkueet ratkeavat lauantaina, kun Norwich ja Ipswich iskevät yhteen Itä-Anglian derbyssa. Ipswichin Portman Roadilla pelattu avausosa päättyi 1-1 ja Carrow Roadilla ratkaistaan vastustaja Middlesbroughille nousukarsintojen finaaliin – maailman taloudellisesti merkittävimpään yksittäiseen otteluun.

Ipswichin manageri Mick McCarthy on monissa liemissä keitetty vanha kettu ja hänellä on kokemusta myös joukkueen nostamiseen Valioliigaan. McCarthy ei peittele Norwichin suosikkiasemaa kotikentällään, mutta muistuttaa, että panokset ovat nyt poikkeukselliset.

– Joukkueiden välillä ei ollut juuri eroa viikko sitten ja nyt voidaan mennä rangaistuspotkuihin, tai asia voi ratketa 90 minuutissa tai 120 minuutissa, kuka tietää, McCarthy puntaroi Ipswichin verkkosivuilla.

McCarthy tietää mainiosti mikä merkitys taloudellisesti nousulla Valioliigaan olisi.

– Katsotaan nyt, mutta meidän on valmistauduttava rankkareihin, jos ne eteen tulevat.

– Kaikki pelaajat ovat harjoitelleet niitä ja olen muistuttanut heitä, ettei asiasta pidä olla huolissaan, pelissä on vain 150 miljoonaa.