FC Lahti metsästää vielä kauden avausvoittoaan Veikkausliigasta. Tehtävää ei ainakaan helpottanut viime sunnuntain ikävä välikohtaus, kun joukkueen kannattaja ajautui sanasotaan vastustajan tähtipelaajan kanssa.

FC Lahden kannattajalle mätkäistiin lopulta toistaiseksi voimassa oleva porttikielto joukkueen peleihin, kun kyseinen henkilö oli hiillostanut FC Interin Vahid Hamboa rasistisin kommentein sunnuntain pelin aikana.

Tapahtumaa on puitu viikon aikana ja Lahden organisaatiota saattaa vielä odottaa rangaistus Palloliiton kurinpidosta.

– Tapahtuma ei ole vaikuttanut joukkueemme tekemiseen, mutta emme missään nimessä hyväksy tuollaista käytöstä. En ollut paikalla, joten en voi sitä tarkemmin kommentoida, FC Lahden Markus Joenmäki sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Fanit elävät mukanamme ja huutelu kuuluu asiaan. Nyt mentiin kuitenkin rajan yli ja sitä emme hyväksy.

FC Lahti on ottanut neljästä pelaamastaan liigapelistä kolme tasapelipistettä. Seuraava haaste on SJK Lahden Kisapuistossa tänään perjantaina klo 18.30.

– Heikkokuntoisella kentällä on ollut iso vaikutus peliimme. Olimme hyviä tekonurmella HJK:ta vastaan ja harjoituskaudella. Ei kenttäämme voi vieläkään hyväkuntoiseksi kutsua, toppari harmittelee.

– Viime pelissä meillä oli kunnollista asennetta ja tekemisen meininkiä. Nyt pitää vain saada palloa maaliin, toppari linjaa.

Matti Heikkilä