Hollannin maajoukkueen 1990-2000-luvun tähtiin kuulunut puolustaja kasvattajaseuransa päävalmentajaksi

© Kuva: Getty Images

Hollannin maajoukkueen runkomiehiin 1990-2000-luvuilla kuulunut ja yli 100 maaottelua pelannut Giovanni van Bronckhorst on ottanut vastaan ensimmäisen päävalmentajan pestinsä kasvattajaseurassaan Feyernoordissa.

Van Bronckhorst oli ollut seuran apuvalmentajana jo vuodesta 2011, mutta nostettiin vastuurooliin juuri, kun aiempi luotsi Fred Rutten erosi viikonlopun tappion jälkeen. PEC Zwolle oli sunnuntaina 3-0-lukemin parempi. Ruttenin piti joka tapauksessa väistyä managerinpaikaltaan kauden päätyttyä van Bronckhorstin tieltä, mutta nyt vaihto tapahtui yllättäen vielä kesken kauden.

Kovat panokset heti kättelyssä

Feyernoord pelaa vielä playoff-otteluita paikasta Eurooppa-liigaan. Joukkue kohtaa kaksiosaisessa otteluparissa ensin Heerenveenin ja voittaja kohtaa Vitesse-Zwolle-parin voittajan. Neljästä joukkueesta paras saa paikan Eurooppa-liigan karsintaan. Ensimmäiset pudotuspeliottelut pelataan torstaina.

Van Bronchorst edusti pelaajaurallaan myös Glasgow Rangersia, Arsenali ja Barcelonaan. Mies palasi kasvattaseuraansa vuonna 2007 ja päätti pelaajauransa siellä vuonna 2010.