Norjalaistähti John Arne Riisen veli Bjørn Helge on mielipiteitä herättävä jalkapalloilija kotimaassaan. Pelaajan vaimo Lena on kertonut blogissaan pelosta, missä koko perhe on saanut elää pitkään.

Bjørn Helge Riise on pelannut urallaan muun muassa Fulhamissa ja Standard Liegessä. Tällä hetkellä 32-vuotias keskikenttäpelaaja asuu ja pelaa kotimaassaan Lillestrømissä.

Negatiivinen julkisuus ja kannattajien uhkaava käytös alkoi Riisen pelattua 2000-luvun alussa Aalesundin joukkueessa. Pelaaja oli lähellä unelmasiirtoa englantilaisseura Manchester Cityyn. Kauppa kuitenkin romuttui, mistä perhe syytti julkisesti norjalaisseuraa.

– Unelmasta tuli painajainen. Hän joutui palaamaan Aalesundiin, missä hän ei ollut toivottu henkilö. Seura ei halunnut päästää häntä lähtemään, muttei myöskään antanut hänen pelata. Bjørn Helge kesti muutamia päiviä, mutta sen jälkeen löysin hänet autotallista. Hän oli vajonnut pohjalle, itki ja halusi antaa periksi, Lena Riise kirjoittaa blogissaan Expressenin mukaan.

Kannattajille perheen asenne seuraa kohtaan oli punainen vaate.

– Saimme kirjeen postissa, missä oli valkoista pulveria ja kuva hirttäytyneestä ihmisestä. Kaiken huipennus tapahtui, kun olimme kokoontuneet joulun viettoon. Puhelin soi ja toisesta päästä kuului miehen ääni. Hän antoi selkeän viestin. ”Tänä yönä poltamme talonne helvettiin.” Soitimme poliisille, mutta juuri mitään ei ollut tehtävissä.

Lena Riisen mukaan Bjørn Helge joutuu kärsimään menneistä edelleen joka kerta pelatessaan Aalesundissa.