Helsingin IFK nappasi eilen Veikkausliigahistoriansa ensimmäisen voiton kun se kaatoi kotikentällään FC Interin lukemin 2-1. Joukkueen sankariksi nousi yllättäen toppari Pauli Kuusijärvi, joka tuikkasi pallon maaliin ottelun lisäajalla noustuaan hyökkäyksen kärkeen.

Kuusijärvi nautti voittomaalistaan täysin rinnoin ja kertoo voiton tulleen tärkeään paikkaan.

– Olimme mielestämme ensimmäisellä puoliajalla hyviä ja toisella emme sitten olleet enää niin aggressiivisia ja aktiivisia. Päästimme kaverin rinnalle, mutta onneksi saimme lopussa palkinnon. Tähän voittoon on hemmetin hyvä rakentaa. Kyllä fiilis nousee tästä. Ei tässä mitään hätää ole ollut, mutta tätä tarvittiin.

– En ole koskaan noin kriittisessä paikassa päässyt laittamaan palloa maaliin. Tuossa kohtaa ei ollut mitään väliä, kuka sen kävi tökkäämässä sisään, mutta olihan se huikea fiilis. Tämä oli voitto makealla tavalla, jota me kaipasimme, Kuusijärvi sanoo.

29-vuotias toppari juhli maaliaan villisti HIFK:n fanikatsomon edessä ja korostaa heidän tärkeyttään peleissä.

– Näytämme arvostuksemme toisillemme puolin ja toisin. Arvostamme toisiamme tosi paljon. Heistä on meille niin paljon apua, ja nyt pystyimme antamaan heille takaisin.

– Tuonne päätyyn on niin mahtava mennä tuulettamaan. Ei se missään muussa paikassa tunnu noin hyvältä. On etuoikeutetussa asemassa kun tuonne pääsee tuulettamaan, 183-senttinen pelaaja iloitsee.

Jesse Happonen