HIFK:n Kastriot Kastrati on tehnyt melkoisen paluun Veikkausliigaan.

21-vuotias kärkimies loukkaantui helmikuussa HIFK:n Liigacupin ottelussa sopimuksettomana pelaajana, mutta nyt tuska on vihdoin ohi. Kastrati teki sopimuksen tähtipaitoihin torstaina, osui vaihdosta tultuaan heti samana iltana Vaasassa ja viimeisteli jälleen sunnuntaina, nyt IFK Mariehamnia vastaan.

Ottelu päättyi kuitenkin 1-1, kun Brian Span tasoitti kymmenen minuuttia ennen loppua. Pukukoppikäytävällä nähtiinkin turhautunut mutta hymyilevä pelimies.

– Vähän se tuntui siltä kuin olisi laitettu kakku eteen ja viety se pois juuri ennen syömistä, pääkaupunkiseudun seuroja ahkerasti viime vuosina kiertänyt Kastrati harmitteli voiton karkaamista.

– Meidän pitää tappaa nämä pelit aikaisemmin. Paikkoja oli.

Luonnollisesti hyökkääjän oma tunnelma on nyt kohdallaan.

– Fiilis on todella hyvä. Mä oon ollut täällä jo kauan [mukana harjoituksissa] ja olen päässyt hyvin sisään joukkueeseen.

Kuin todisteeksi haastattelualueen ohi kulkevat HIFK:n kanssapelaajat osoittavat reipasta joukkuehenkeä: yksi ruikkaa juomapullosta Kastratin päälle vettä, toinen huikkaa ”sano jotain että pääset lööppiin”.

Monta vuotta HJK:ssa pelannut Kastrati päässee ainakin vaihdosta kehiin myös vanhaa seuraansa vastaan, kun Stadin derby otellaan HJK:n ja HIFK:n välillä maanantaina 6. heinäkuuta.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant