HIFK:n Fredrik Lassas teki uransa 24. Veikkausliigaottelussa ensimmäisen maalinsa. Osuma oli komea, mutta 18-vuotiaalle jäi myös jossiteltavaa.

Lassas laukoi HIFK:n tiistai-iltana Sonera Stadiumilla 1-0-johtoon yläriman kautta. RoPS tuli toisella puoliajalla tasoihin ja pisteet jaettiin 1-1-lukemin. Helsinkiläiset hakivat voittoa lopussa hanakammin, mutta tulosta ei syntynyt.

– Aika makea maali. Kaksi lisää oli tarjolla, niillä olisimme voittaneet pelin. Se tekee haikean fiiliksen, Lassas totesi SuomiFutis-sivustolle.

– Painamme aina lopussa, mutta olisi pitänyt painaa se maalikin. Yksi piste tästä on pettymys. Meiltä löytyy aina lopussa virtaa. RoPS prässää koko pelin, joten totta kai he väsyvät jossain vaiheessa.

RoPS tuli otteluun vahvasti, mutta kotijoukkue otti pelin hallinnan ottelun edetessä.

– Tänään oli kiva pelata. Äijät liikkuivat hyvin, ja vaihtelimme paikkoja niin kuin oli tavoitekin. Neljä ylintä pelaajaamme ovat kaikki sellaisia, jotka pystyvät pelaamaan niistä paikoista mitä vaan. Uskon, että meitä vastaan oli aika v-mäistä puolustaa.

– Tiesimme miten RoPS prässää, eli voimakkaasti kuudella pelaajalla ja neljä makaa alhaalla. Siinä taktiikassa on tilaa. Sen takia laitoimme pelaajamme tuohon formaattiin. Meillä oli pelaajat siellä missä tilakin, se oli Honsun (päävalmentaja Jani Honkavaara) taktista briljanssia. Kyllä tuosta olisi pitänyt ottaa kolme pistettä.

HIFK ei ole hävinnyt kotikentällään vielä Veikkausliigaottelua. Seuraavaksi joukkue kohtaa FC Interin Turussa juhannuksen jälkeen maanantaina 22.6.