Sveitsissä jännitetään tänään sunnuntaina, jatkuuko maan huikea cup-taika. Finaalissa kohtaavat ylivoimainen mestari ja suurseura FC Basel sekä piskuinen, kymmenen joukkueen pääsarjassa seitsemänneksi sijoittunut FC Sion.

Cupissa Sion on kuitenkin kaikkea muuta kuin piskuinen, sillä se on voittanut Sveitsin Cupin 12 kertaa – ja finaaleissa se on ollut tasan 12 kertaa! Moinen puhdas tilasto on tiettävästi ainutlaatuinen koko maailmassa.

Sionin kannattaja Olivier Milici kertoo, että cup-huuma koskettaa koko Valais’n maakuntaa eli kantonia.

– Kaikki haluavat nähdä 13. voiton. Katsojakeskiarvo kotipeleissä oli noin 6000 ihmistä, mutta finaalissa meitä matkustaa paikan päälle 13 000 fania. Vuonna 2011 fanejamme matkusti finaaliin 25 000, mutta tänä vuonna emme saaneet yhtä paljon lippuja, koska ottelu pelataan Baselin kotistadionilla, Milici kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Tälläkään kertaa emme ole suosikkeja, mutta cup-legenda on puolellamme. Basel on Sveitsin rikkain, lääketeollisuuden tukema seura, joten täällä maaseutukantonissa he edustavat meidän silmissämme ylimielisyyttä. Klassinen Daavid vastaan Goljat -asetelma siis, Milici intoilee.

Cup-voitto veisi Sionin vaisusta liigakaudesta huolimatta myös eurokentille. Finaali pelataan tänään sunnuntaina klo 15.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant