Maajoukkueuransa Saksan paidassa MM-kultaan viime kesänä päättänyt Miroslav Klose jatkaa yhä uraansa seurajoukkuetasolla tulevankin kauden Serie A -seura Laziossa.

Klose on varsinkin maajoukkuetasolla ollut todella tehokas hyökkääjä ja nousi MM-turnauksen kahdella osumalla kaikkien aikojen parhaaksi MM-tykiksi 16 kisaosumallaan.

Seuratasolla Klose ei ole viime vuosina maalikuninkuuksilla juhlinut, mutta tarkemmin tilastoja katsottuna 36-vuotiaan sihti on edelleen tarkka.

Klose teki viime kaudella 13 maalia Serie A:ssa, millä irtosi sarjan maalipörssin yhdeksäs tila. Maalimäärä oli hyvä konkarille, mutta vielä uskomattomampi oli miehen osumatarkkuus.

Tilastoyhtiö Optan mukaan Klosen laukauksista nimittäin 40,6 prosenttia löysi tiensä verkkoon. Edelle tässä tilastossa Euroopan top5-sarjojen vertailussa ylsi vain Bundesliigassa toiseksi sijoittuneen Wolfsbrugin 26-vuotias hollantilaiskärki Bas Dost 41-prosenttisella osumatarkkuudellaan, mikä tuotti 16 liigamaalia Saksassa. Tilastoissa on huomioitu vain 10 tai enemmän maaleja tehneet hyökkääjät.

Tilaston kolmas on Ligue 1:n maalitykki Alexandre Lacazette (27 maalia, 34,6 %) ja nelonen – paras Valioliiga-pelaaja – on Chelsean Diego Costa (20, 34,5 %).

Cristiano Ronaldoa ei näissä tilastoissa näy, mutta Messi on kymmenes. Messin edelle tässä tilastossa La Liga -kärjistä pääsevät Sevillan Carlos Bacca ja Atleticon Antoine Griezmann.

OptaPaolo

@OptaPaolo
40.6% - Miro Klose has the second best shot conversion rate among forwards on 10+ goals in the top-5 leagues. Elite.