Maalinteko on ollut viime kauden pronssijoukkue FC Lahdelle kevään ajan tuskaisaa. Keskiviikkona joukkue iski HIFK:ta vastaan kahdessa minuutissa kaksi ja vei pelin 2-0 (0-0).

FC Lahti oli voittanut ennen keskiviikkoa vasta kaksi liigapeliä. Paikkoja osumiin on ollut, mutta viimeistely taas takunnut pahemman kerran. HIFK:ta vastaan osui ensin Matheus Alves rangaistuspilkulta 70. minuutilla ja heti perään Jussi Länsitalo läpiajon päätteeksi.

– Tänään nähtiin kentällä sellainen kotijoukkue, kun pitääkin olla. Taistelimme, emme antaneet periksi, teimme maalit ja voitimme pelin, Länsitalo hehkutti IS TV:n haastattelussa.

– Toinen maali oli Drilonilta (Shala) upea syöttö läpi minulle. Siitä oli helppo kiertää veskari ja pistää tyhjiin. Yleensä siinä miettii vaikka mitä ratkaisuja, mutta nyt ei onneksi päässä liikkunut paljon. Veskari tuli sen verran kovaa vastaan, joten ratkaisu oli aika selvä, laituri kertasi.

– Se oli upea vastahyökkäys. Saimme hyvän riiston ja siitä hyvä syöttö läpi. Näitä lisää!

FC Lahti kohtaa viikon toisessa kotiottelussaan toisen helsinkiläisseuran, kun vieraaksi saapuu mestari HJK. Joukkueet pelasivat kauden toisella kierroksella 1-1-tasapelin Sonera Stadiumilla.

– Otimme tästä hyvän esimaun. Sunnuntaina on edessä ehkä vähän kovempi kamppailu. Täysillä mennään siihenkin ja otetaan kolme pistettä, ”Länkkäri” päätti.