Markkasen kommentti: Lehkosuon oikeat ratkaisut

© Kuva: Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen

Huuhkajien valmentajaspekulaatioihin saatiin yksi vastaus maanantaina, kun HJK ilmoitti tehneensä päävalmentajansa Mika Lehkosuon kanssa jatkosopimuksen vuoteen 2018 saakka. Lehkosuo itse kertoi kysyttäessä, että on sopinut Palloliiton kanssa, ettei jatka A-maajoukkueen apuvalmentajana.

En näe tilanteelle mitään muuta vaihtoehtoa kuin sen, että koko muukin valmennusjohto lähtee sunnuntai-iltana irtisanotun Mixu Paatelaisen mukana. Maajoukkue on tällä hetkellä siinä tilassa, että niin kauan kuin sen ympärillä toimii Paatelaisen aikakauden toimijoita, niin kauan siitä on pelaajien takaraivossa olemassa ajanjaksosta muistuttava kaiherrus. Saattaa sellainen olla toki muutenkin, mutta miksi tätä mahdollisuutta ei minimoitaisi, kun siihen on kerran tilaisuus.

Lehkosuo keskittyy siis nyt HJK:hon. Ympyrät tulevat hetken aikaa olemaan pienemmät kuin mihin mies maajoukkueen luotsina pääsisi, mutta tyvestä puuhun noustaan.

HJK on toimitusjohtaja Aki Riihilahden johdolla alkanut viime vuosina ottaa viimein niitä askeleita, joilla se on selvästi erottunut omaksi saarekkeekseen kotimaisessa jalkapallossa. Klubi ei tällä hetkellä ole vielä lähelläkään sitä tasoa, jota se tavoittelee, ja jolle Riihilahti joukkoineen haluaa sen nostaa. Lehkosuo, joka ei työssään keskity vain edustusjoukkueen tuloksiin, on pedanttina miehenä koko seuran kehittämisessä erittäin hyvä työkalu.

A-maajoukkueeseen mies ehtii kyllä myöhemminkin.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!