Epäusko oli vallata monen mielen, kun porukalla selattiin Huuhkajien tänään julkistetun jalkapallomaajoukkueen nimilistaa. Päävalmentaja Mixu Paatelainen julkaisi joukkueen kesäkuun alun Viro- ja Unkari-otteluihin ja niitä edeltävälle leirille. Listasta puuttui jälleen Berat Sadikin nimi, mutta tällä kertaa päävalmentaja sai valettua öljyt laineille jo ennen vellomisen alkua. Sadik on poissa leiriltä ja Viroa vastaan kesäkuun yhdeksäntenä päivänä pelattavasta Viro-ottelusta häidensä takia.

Onnittelut iloisesta tapahtumasta jo etukäteen.

Maajoukkueelle tämä kuitenkin aiheuttaa huolta. Sadik ei pääse harjoittelemaan joukkueen kanssa täysimääräisesti, mikä tarkoittanee sitä, että kolmessa viimeisessä EM-karsintaottelussamme Suomen ainoan maalin tehnyt Sadikin matka Unkari-ottelun avauskokoonpanoon on huimasti pidempi kuin vaikkapa Teemu Pukin.

Sadikin täysien minuuttien pelaaminen karsintojen kaikissa jäljellä olevissa otteluissa ei välttämättä veisi Suomea EM-lopputurnaukseen, mutta koska pistemenetyksiin ei ole enää varaa, ei tällainen tasoituksen antaminen valmistautumisessakaan ole kovinkaan hyvä asia.

No, ettei koko teksti menisi Sadikin perään itkemiseksi, on huolia muillakin alueilla. Suurin uhka koskee Suomen tärkeintä ja parasta pelaajaa, kun Roman Eremenkon mahdollisesta pelikiellosta ei ole vielä tietoa. Tämä asia on sellainen, jonka suhteen Paatelainen ei voi muuta kuin pitää käsiä ristissä, mutta Eremenko on tällä hetkellä Suomelle niin merkittävä pelaaja, että hänen joutuessaan pelikieltoon ei seurausta haluaisi edes ajatella.

Alexander Ring on poissa joka tapauksessa polvivamman takia. Kari Arkivuolla on ongelmia etureitensä kanssa, Jere Uronen sai Helsingborgin ottelussa viikonloppuna aivotärähdyksen, eikä Perparim Hetemaj ole vielä sataprosenttisessa kunnossa.

Eremenko, Ring, Uronen, Arkivuo ja Hetemaj olivat kaikki avauksessa Färsaaria vastaan, viisikosta neljä miestä avasi Kreikkaa ja Romaniaa vastaan ja Pohjois-Irlantiakin vastaan kolme. Pahin mahdollinen skenaario eli kaikkien puuttuminen Unkaria vastaan olisi siis todella paha, joskaan ei kovin todennäköinen.

Mutta jos oikein huonosti kävisi, niin olisiko Sadikin peluuttaminen sitten vähälläkin valmistautumisella suuri riski?

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen