RoPS on ottanut tällä kaudella jo 13 pistettä vieraskentiltä. Saldo tekee pitkän matkan napapiiriläisistä sarjan parhaan vierasjoukkueen.

Viimeisin vieraspiste tarttui mukaan tiistaina Helsingistä, kun loppulukemiksi HIFK:n kanssa kirjattiin 1-1.

RoPS tuli otteluun kovalla sykkeellä ja jätti HIFK:n vastaanottavaksi osapuoleksi. Kotijoukkue kuitenkin meni johtoon Fredrik Lassasin osumalla vajaan puolen tunnin kohdalla. Pian tämän jälkeen HIFK alkoi myös ottaa kamppailua pihteihinsä.

– Peli oli aikamoista taistelua, niin kuin osasimme arvioidakin. Ottelu oli tasainen, he saivat toisella puoliajalla hallintaa enemmän. Meidän oli pakko pudottaa koko pakka alas. Olen ehdottomasti tyytyväinen pisteeseen, Mika Mäkitalo totesi pelin jälkeen SuomiFutis-sivustolle.

RoPS voitti ennen maaottelutaukoa kärkikamppailussa SJK:n 1-0 Mäkitalon osuttua jo kahdeksannella minuutilla. Aikainen maali olisi ollut mahdollinen myös Helsingissä, mutta HIFK kesti myllytyksen.

– Se on jossittelua. Totta kai maali auttaa aina. Yleensä olemme olleet vahvoilla, kun olemme saaneet ensimmäisen maalin. Tämä kuitenkin osoitti, että olemme hyvä joukkue. Tulimme tappioasemasta tasoihin.

RoPS pitää seuraavaksi muutaman päivän juhannusvapaan, jonka jälkeen alkaa keskittyminen maanantain kotiotteluun Ilvestä vastaan.

Matti Heikkilä, Helsinki