Brasilian maajoukkue kärsi yllätystappion Paraguaylle Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen eli Copa Américan puolivälierässä.

Ottelu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen 1-1-lukemiin. Rangaistuspotkukisassa Paraguay osoittautui sitten vahvemmaksi ja lunasti paikan välieriin.

– Tämä ei ole tekosyy, mutta 15 pelaajaamme on kärsinyt viruksesta tällä viikolla. Meidän oli rajoitettava joitain harjoituksiamme, Brasilian ohjeistaja Dunga valitteli turnauksen virallisten verkkosivujen mukaan.

– Pelaajat kärsivät päänsäryistä, selkäkivusta ja kipeästä olosta – jotkut kärsivät siitä enemmän kuin toiset. Meidän oli vähennettävä treenitehoamme auttaaksemme heitä toipumaan. Osa heistä oksensi, Dunga valitteli.

Dungan mukaan esimerkiksi Willian ja Robinho olivat tämän viruksen heikentämiä.

Välierät ensi viikolla

Turnauksen ensimmäinen välierä on vuorossa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Tässä ottelussa kisaisäntä Chile kohtaa Perun. Paraguay puolestaan kohtaa vuorokautta myöhemmin Argentiinan.

Tilastojen puolesta ennakkosuosikit finaaliin ovat Chile sekä Argentiina. Peru ei ole Chilen maaperällä juuri juhlinut, sillä 33:sta ottelusta se on onnistunut voittamaan vain kaksi ja saalistamaan viisi tasapeliä.

Paraguay on viimeksi voittanut Argentiinan kotikenttänsä ulkopuolella kesäkuussa 1987.

Toisaalta niin myös Paraguay lähti selvänä altavastajaana Brasilia-peliin, mutta toisin kävi.