HJK lähti tiistaina puolustamaan viime viikolla vieraskentältä saalistamaansa 3-1-voittoa kotikentälleen latvialaista FK Ventspilsiä vastaan. HJK piti ottelun hallinnassaan ja otti lopulta 1-0-voiton japanilaiskärki Mike Havenaarin 83. minuutilla syntyneellä puskumaalilla. Keskityksen maaliin antoi Gideon Baah. Havenaar on saanut osakseen paljon arvostelua alkukaudesta, mutta nyt mies iski viimeisen naulan vastustajan arkkuun.

Latvialaiset vieraat hallitsivat avausjaksoa tilanteiden osalta niukasti, mutta huippupaikkoihin joukkue ei päässyt paria HJK:n hermohetkeä lukuun ottamatta. HJK ei avausjaksolla itse saanut laukaustakaan maalia kohti, mutta toisella jaksolla Havenaarin osuman myötä Suomen mestarit etenivät yhteismaalein 4-1 Mestarien liigan 3. karsintakierrokselle.

HJK kohtaa seuraavassa otteluparissa joko Mariborin (SLO) tai Astanan (KAZ). Näiden koukkueiden välinen toinen osaottelu pelataan keskiviikkona Kazakstanissa. Maribor lähtee vieraskamppailuun puolustamaan niukkaa 1-0-kotivoittoaan.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
82' MAALI!!!! Mike Havenaar puskee vastustamattomasti hienosta keskityksestä. #hjklive #ucl (1-0)

Loppuvihellys! Nappulakengät raikaa. Tänään 1-0. Klubi jatkaa europelejä 4-1 yhteismaaleilla. #HJKlive #ucl