Alle 21-vuotiaiden EM-kisat päättyivät eilen illalla Ruotsin kultajuhliin. Turnauksen parhaaksi yksilöksi, eli ”kultaiseksi pelaajaksi”(Golden Player Award), valittiin Portugalin William Carvalho. Erinomaisen turnauksen pelannut nuorukainen epäonnistui finaalin rangaistuspotkukisassa Portugalin viidentenä laukojana. Epäonnistuminen käynnisti Ruotsin kultajuhlat.

Yllä olevasta kuvagalleriasta voit katsoa vuoden 1994 kisoista saakka alle 21-vuotiaiden EM-turnauksen parhaiksi valitut pelaajat. Vaikuttaa siltä, että valinta kisojen parhaaksi on hyvä ennusmerkki uran jatkon kannalta. Mukaan mahtuu maailmanmestareita ja Fifan vuoden pelaajaksi valittuja.

Kaikki eivät kuitenkaan ole maailman huipulle nousseet. Osa on kärsinyt loukkaantumisista. Joidenkin lahjat eivät sittenkään riittäneet kirkkaimmalle tasolle.