Kovavireisellä AC Oululla selkeä tähtäin – ”Voidaan nousta Veikkausliigaan”

© Kuva: Joonas Hepola

Ykkösessä vuodesta 2011 lähtien purjehtineen AC Oulun kohdalla nousupuheita on riittänyt jokaisena vuotena, eikä tämäkään kausi tee sen suhteen poikkeusta.

Alkukauden nihkeästi vetänyt oululaisryhmä sai korjattua kurssiaan keskikesällä ja se on nyt päässyt varsin mainiosti mukaan nousutaisteluun.

– Me pelataan nyt paremmin kuin alkukaudesta. Ollaan puolustettu paljon paremmin ja se on yksi iso syy siihen, että miksi me ollaan saatu noita pisteitä enemmän. Kaikki jätkät ovat alkaneet tehdä lujasti töitä voittojen eteen, AC Oulun nimekkäimpiin pelaajiin kuuluva Matias Ojala sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Iso muutos on Ojalan mukaan tapahtunut asenteen puolella.

– Alkukaudesta kaikki eivät olleet kentällä ihan täysillä mukana ja ei haluttu voittaa niin paljoa tai sellaisella tavalla, miten pitäisi. Nyt kaikki jätkät ovat alkaneet tehdä tosissaan töitä kentällä ja sen huomaa varmasti katsomonkin puolella, Ojala sanoo suoraan.

Voitettuaan keskiviikkona kotonaan PK-35 Vantaan, nousi AC Oulu jo pisteen päähän PK:sta. Sijalla viisi oleva AC Oulu on tällä hetkellä viiden pisteen päässä sarjakärjestä PS Kemistä.

Oululaisjoukkue on myös muun muassa kuntopuntarin kärkipaikoilla tällä hetkellä, kun taustalla on kahdeksan ottelun tappioton putki.

– Olen tyytyväinen siihen mihin ollaan tällä hetkellä menossa, mutta me ei olla vielä valmiita. Esimerkiksi PK-pelissä ensimmäisellä puoliajalla oltiin pallollisesti hyviä, mutta toisella puoliajalla ei. Tässäkin sarjassa niin moni osaa kuitenkin pelata, niin meidän pitää vain olla pallollisesti valmiimpia. Pitää pystyä kontrolloimaan peliä paremmin, mutta olemme matkalla siihen, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen käy läpi.

Mainiolla nykyvireellä nousupuheet ovat sen kuin voimistuneet, eikä aihetta sen suuremmin vältellä joukkueen sisältä tulevissa puheissa.

Mutta ennemänkin puheiden sijaan itse tekeminen on hyvin tavoitteellista tällä hetkellä.

– Ollaan huomattu että pystytään pistämään kaikille joukkueille hanttiin ja pystytään pärjäämään mitä tahansa joukkuetta vastaan. Esimerkiksi PK:ta vastaan pelattiin ensin kaksi huonompaa peliä, mutta nyt sitten huomattiin, että pystytään pistämään heillekin kampoihin. Ja se on myös huomattu, että muutkin kärkijoukkueet menettävät pisteitä ja meillä on aivan hyvät mahdollisuudet nousta sinne kärkisijoille, Ojala miettii ja jatkaa:

– Kaikki ovat huomanneet sen, että me voidaan nousta Veikkausliigaan. On tajuttu, että kärkipaikat alkavat olla lähellä ja nyt pitää vain jatkaa samaa menoa. Kun niin tehdään, niin kaikki voi olla mahdollista.

– Puheet ovat puheita ja teot ovat tekoja. Kyllä me käytiin asioita läpi alkukauden jälkeen kun oli vaikeaa ja ihan sitä, että ruvetaan tekemään hommia. Viime vuonna oli vähän sama juttu, että milloin peli lähti rullaamaan. Miksi sitten se alkaa toimia vasta heinäkuussa, niin se on fakta, että vastustajat ovat olleet parempia. Ei tuo ole mikään harkittu teko, että pelataan alkukausi paskasti ja aletaan heinäkuussa ottamaan pisteitä, Ojanen käy läpi mennyttä ja jatkaa nykytilanteesta:

– Ihannetilanne on toki se, että voittaa kaikki pelit, mutta niin ei helpolla käy. Kilpailu on tällä hetkellä todella kovaa joukkueessa, että pääsee ylipäätänsä pelaamaan. Tämä on itselle todella hieno tilanne ja tätähän sitä valmentajana toivoo ja odottaa.

Loppukaudesta ykkösessä tuleekin todella herkullinen, kun mukana nousutaistossa on vähintäänkin viisi eri joukkuetta. Keskinäisiä kohtaamisia on myös paljon luvassa, joten panokset ovat kovat.

– Ollaan aidosti tässä nousukamppailussa mukana. Ainahan sitä kuulee, että saa siitä puhua, mutta kyllä tässä kaikki ovat varmasti nähneet sen, että aika tosissaan tässä ollaan, oululaisjoukkueen luotsi Ojanen lataa.

Lisää tarinaa AC Oulun aikanaan huippulupauksena pidetystä Matias Ojalasta luvassa myöhemmin SuomiFutis-sivustolla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen