Valioliiga alkaa viikonloppuna ja taistelu top 4 -sijoista lienee entistäkin kiivaampi. Viime kaudella vaisusti edelliskauden odotuksiin nähden esiintynyt Liverpool lähtee hakemaan paluuta Mestarien liigaan.

Joukkue on tehnyt runsaasti kesähankintoja, monen mielestä jopa liikaakin. Suurimmat hankinnat ovat olleet Aston Villasta tullut Christian Benteke ja Brasilian maajoukkue Roberto Firmino, joka saapui Bundesliiga-seura Hoffenheimistä. Molempien hintalappu pyöri 30 miljoonan punnan hujakoilla, Benteken hieman yli ja Firminon hieman alle.

Liverpoolin Suomen kannattajayhdistyksen puheenjohtaja Aki Welander lähtee kauteen maltillisin odotuksin tietäen, että muuttuneen ryhmän yhteispeli tuskin heti loksahtaa kohdalleen.

– Jos päästään neljän joukkoon ja edetään Englannin Cupissa välieriin, olen tyytyväinen. Hankintoja on ollut paljon ja ensisijaiseen avauskokoonpanoon on tullut paljon muutoksia. Joukkueelta vie oman aikansa hitsautua yhteen, Welander kommentoi realistisia odotuksiaan SuomiFutis-sivustolle kauden kynnyksellä.

Luis Suarezin lähtö kirpaisi kovaa

Liverpool oli toissa kaudella lähellä Valioliigan voittoa, mutta kalkkiviivoilla meno hyytyi Manchester Cityn kiriessä ohi. Silloin päävalmentaja Brendan Rodgersia hehkutettiin, mutta viime kaudella moni oli jo vaihtamassa häntä. Welander luottaa nykyisen managerin kykyyn saavuttaa menestystä.

– Täysi luotto hänelle löytyy. Aina silloin tällöin tulee piikki, kuten toissa kaudella. Pelaajillakin osui henkilökemiat yhteen. En tiedä kuinka paljon menestys oli suoraan valmennusjohdosta kiinni.

– Joskus yksi muutos saattaa rikkoa koko pakan, kuten kävi Luis Suarezin lähtiessä [Barcelonaan kesällä 2014]. Lisäksi muutaman pelaajan mielenkiinto pelaamiseen hävisi, kun sopimusneuvottelut junnasivat. Lisäksi oli paljon loukkaantumisia.

Milner kesän ykköshankinta

Liverpool kaatoi HJK:n Helsingissä 2-0-lukemin alkuvaikeuksien. Monissa arvioissa puhuttiin yksinomaan siitä, että Liverpoolilta puuttui avainmiehet, mutta kentällä oli liki paras miehistö.

– Bentekeä ja Firmino ovat sellaisia pelaajia, jotka ovat avauksessa. Muu ryhmä kentällä sellainen, joka voisi avata minkä tahansa Valioliiga-pelin. Mainittakoon vielä poissaolijoista Lucas Leiva, joka kuuluu ehdottomasti palattuaan avaukseen.

Liverpoolin kesähankinnoista Welander nostaa esiin merkittävämmäksi hankinnaksi James Milnerin, joka tuli ilmaisella siirrolla Manchester Citystä.

– Hänellä on kypsyyttä, kokemusta eri cupeista ja eri kilpailuista – yleensäkin pitkästä kaudesta. Kokeneita pelaajia on lähtenyt pukukopista, kun Steeven Gerrard lähti ja aiemmin Jamie Carragher lopetti. Milner tuo johtajuutta ja balanssia takaisin pukukoppiin.

Kai Lintinen
Twitter: @kailintinen

Katso myös hieno kuvagalleriamme Liverpool-fanien kokoontumisesta Olympiastadionille HJK-otteluun tästä.