Vakuuttaako Veikkausliigan tuore hyökkääjähankinta? – ”Pallo painuu Tammelan stadionin katsomoiden yli”

© Kuva: Pekka Mäntylä
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Mamadou Diouf voi hyvässä lykyssä osoittautui kelpo hankinnaksi Tampereella.

Täksi kaudeksi Veikkausliigaan noussut Ilves ilmoitti alkuviikosta tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen senegalilaishyökkääjän Mamadou Dioufin kanssa. 24-vuotiaan pelaajan kontrahti sisältää option myös ensi kaudesta.

Tampereella toivotaan tehoja uudelta kärkimieheltä, sillä Ilves on kärsinyt kuluvalla kaudella maalinteko-ongelmista. Se on iskenyt sarjajumbo VPS:n ohella toiseksi vähiten osumia sarjassa, vain 16. Ainoastaan FC KTP on tamperelaisten takana maalimäärässä 13 osumallaan.

Myös Ilveksen ykkösmaalivahti Mika Hilander toivoo Dioufin osoittautuvan maalipyssyksi.

– Toivon, että näin on. En ole nähnyt hänen pelaavan yhdessäkään harjoituspelissä. Treenit ovat aina vain treenejä, niiden perusteella on vaikea sanoa, Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi valittu Hilander sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Diouf on harjoitellut Ilveksen kanssa muutaman viikon. Hilanderin mukaan pelaajaa on vaikea kuvailla, mutta kassari luettelee ääneen ainakin ominaisuudet ”kimmoisa” ja ”nopean oloinen”.

– Olen tosi huono kuvailemaan pelaajia.. veto lähtee välillä ihan hyvin ja välillä ei niin hyvin, Hilander nauraa.

Vielä ei ole varmaa, onko Diouf mukana sunnuntain sarjaottelussa KTP:ta vastaan. Kaikki riippuu siitä, saadaanko 186-senttisen hankinnan siirtopaperiasiat kuntoon ajoissa.

Kuten Hilander jo aiemmin sanoi, hän ei ole nähnyt Dioufin pelaavan edes harjoitusottelussa. Siksi onkin vaikeaa ennustaa, miten uusi hankinta mahdollisesti suoriutuu tulevassa liigataistossa.

– Voi olla, että hän vain juoksee jätkistä läpi ja laukoo palloja alakulmaan liukuhihnalta. Tai voi olla, että hän juoksee jätkistä läpi, mutta pallo painuu Tammelan stadionin katsomoiden yli. Vaikea on sanoa, mutta toivon, että maalisaldo nousee.

Diouf pelasi kaudella 2014 USA:n USL-sarjan Charleston Batteryssa, jonne hän siirtyi lainalle MLS-seura Vancouver Whitecapsista. Hän esiintyi Batteryn joukkueessa maan kolmostasolla 17 pelissä, joissa hän teki kolme maalia. Viime kevään hän pelasi Ruotsin kuudenneksi korkeimmalla sarjatasolla Gimo IF:n riveissä.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

Juttua korjattu 7.8. klo 16:35. FC KTP on tehnyt vähemmän maaleja kuin VPS ja Ilves.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kerroinvertailu ottelulle HIFK - Ilves 23.08.2019

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliEremenko junior Jaroon – mahdollisesti tositoimissa jo sunnuntaina
Seuraava artikkeliVeikkausliigassa vilkas siirtopäivä – myös KuPS:lle uusi peluri