PSV Eindhovenin päävalmentaja Philip Cocu uskoo seurasta ManU:n kesällä 22,3 miljoonalla punnalla kaupatun Mempis Depayn nousevan uudessa seurassaan vielä tähtitason pelaajaksi.

Depay, 21, on säväytellyt jo, mutta kritiikkiäkin on tullut tason heilahtelusta. Depay palaa ex-seuransa luokse, kun joukkueet kohtaavat tiistaina Eindhovenissa Mestarien liigan lohkovaiheen avauspelissä.

– Uskon, että jokainen pelaaja tarvitsee jonkin verran sopeutumisaikaa siirtyessään sellaiseen sarjaan kuten Valioliiga. En ole yllättynyt tason heilahtelusta, Cocu kommentoi lehdistölle Goal-sivuston mukaan.

– Hän on pelaaja, joka on valmis ottamaan tiettyjä riskejä suorituksissaan. Jos nämä suoritukset epäonnistuvat, hän saa kritiikkiä, mutta hän voi olla myös ratkaisija. Uskon, että muutaman kuukauden pelaamisen jälkeen hän paranee parenemistaan. Olen siitä varma.

Depayn paras peli tähän mennessä on Mestarien liigan karsintojen kotipeli Club Bruggea vastaan, missä hän teki kaksi maalia 3-1-voitossa. ManU eteni lopulta helposti jatkoon 7-1-yhteismaalein. Valioliigassa miehen maalitili on yhä avaamatta.

– Hän tuo seuralleen maaleja. Hän haluaa aina pelata maalia kohti. Maalintekokyvyn lisäksi hänellä on hyvä pelisilmä ja hän näkee hyvin muiden pelaajien liikkeet.

– Vastustaja ottaa hänet kahdella miehellä, joka avaa kenttää muille. Hän on vahva ja nopea oppimaan.

Lohkossa pelaavat myös Wolfsburg sekä Roman Eremenkon edustama TsSKA Moskova.